Το αστέρι του Ήρωα της Ρωσσίας παρέδωσε ο Πούτιν στην κόρη της Όλγας Κατσούρα

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

“Σας παρουσιάζω το κρατικό βραβείο της Ρωσσίας, το οποίο απονεμήθηκε στη μητέρα σας. Ήταν ένας απολύτως θαρραλέος άνθρωπος, ορόσημο, θα έλεγα, για το Ντονμπάς, για τη Δημοκρατία του Ντονέτσκ, πρώτα απ’ όλα. Την αγαπούσαν και τη σέβονταν πολλοί.<…> Θέλω αυτό το βραβείο να το κρατήσεις εσύ, στην οικογένειά σου», είπε ο αρχηγός του Ρωσσικού κράτους.

ΜΟΣΧΑ, 12 Οκτωβρίου . Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρέδωσε στην Έλενα Καραμπέτ, κόρη της Όλγας Κατσούρα (σήμα κλήσης Korsa), το αστέρι του Ήρωα της Ρωσίας, με το οποίο βραβεύτηκε μετά θάνατον η μητέρα της, μετέδωσε το RIA Novosti
.
Ο Πούτιν τόνισε ότι, σύμφωνα με τα έγγραφα, κατά τη διάρκεια της διοίκησης της Kachura, δεν υπήρξαν απώλειες στη μονάδα, αλλά, «δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί η ίδια».
.
“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να σας γνωρίσω προσωπικά. Θα ήθελα, φυσικά, η μητέρα μου να λάβει προσωπικά αυτό το βραβείο. Δυστυχώς, πέθανε υπερασπιζόμενη την πατρίδα μας.” είπε ο Καραμπέτ.
.

πηγή φωτογραφίας
Σύμφωνα με την Karabet, ο αδερφός της, ο οποίος είναι στην 11η τάξη, σχεδιάζει να μπει σε στρατιωτική σχολή μετά την αποφοίτησή του. Η ίδια η Έλενα είπε ότι θα ήθελε να συνεχίσει το έργο της μητέρας της και να υπερασπιστεί την Πατρίδα.
.
Γεννημένη το 1970, η Όλγα Κατσούρα στάθηκε στις απαρχές της δημιουργίας της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ το 2014. Έφερε τον βαθμό του συνταγματάρχη και διοικούσε τη μεραρχία “Grad” στο Gorlovka, πολέμησε στο Ilovaisk, Debaltsevo, Avdeevka .
……….
Οι ΟυκραΝΑΖΙ την είχαν καταδικάσει ερήμην σε 12 χρόνια φυλάκιση και δήμευση των περιουσιακών της στοιχείων.
.
Σκοτώθηκε όταν ένας ουκρανικός πύραυλος χτύπησε το αυτοκίνητό της στις 29 Ιουλίου 2022 στην Horlivka, ενώ ο θάνατός της ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου 2022, σημειώνεται στη wikipedia
.
Ο αρχηγός του DNR Denis Pushilin, έγραψε στο Telegram: «Το ταξίδι μάχης της θρυλικής Korsa ξεκίνησε στο Slavjansk τον Απρίλιο του 2014. Τον Μάιο του 2022 της απονεμήθηκε ο Σταυρός Γεώργιος Β’ βαθμού. «Η μονάδα της κατέστρεψε σημαντικό αριθμό εχθρικού προσωπικού και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων όπλων του ΝΑΤΟ», σημειώνεται στο srbin
.
Στις 4 Αυγούστου, οι ΟυκραΝΑΖΙ βομβάρδισαν το δραματικό θέατρο στο Ντόνετσκ, όπου έγινε ο αποχαιρετισμός στη νεκρή Όλγα Κατσούρα… Κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στην Αλέα των Ηρώων του νεκροταφείου της θάλασσας του Ντόνετσκ. Την ίδια μέρα, ο Πούτιν της απένειμε τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσσίας.

……………………………………………………………………………..