Πούτιν: Η Ρωσσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει αέριο. Η μπάλα είναι στην πλευρά της Ε.Ε. Αν θέλουν, ας ανοίξουν τη βρύση !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 10/12/2022
© RIA Novosti / Gavriil Grigorov Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία αρχείου

[ … αυτό είναι δυνατό να γίνει κατά μήκος της σωζόμενης γραμμής του Nord Stream 2. Η χωρητικότητά του είναι 27,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, δηλαδή περίπου το οκτώ τοις εκατό όλων των εισαγωγών στην Ευρώπη… ]

Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει ενεργειακούς πόρους στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων το φθινόπωρο και το χειμώνα

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει ενεργειακούς πόρους στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου αυτού του φθινοπώρου και του χειμώνα, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι δυνατό να γίνει κατά μήκος της σωζόμενης γραμμής του Nord Stream. Η χωρητικότητά του είναι 27,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, δηλαδή περίπου το οκτώ τοις εκατό όλων των εισαγωγών στην Ευρώπη.

Το σαμποτάζ στο Nord Stream δεν βοήθησε την αγορά LNG

.
Η Ρωσία είναι έτοιμη για την έναρξη αυτών των παραδόσεων. Η μπάλα, όπως λένε, είναι στο πλευρό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν θέλουν, ας ανοίξουν τη βρύση, και αυτό είναι. Δεν περιορίζουμε κανέναν σε τίποτα, συμπεριλαμβανομένου, είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε επιπλέον όγκους την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα», δήλωσε.
.
Τόνισε ότι η Ρωσία εκπληρώνει πάντα τις υποχρεώσεις της και αυτό διαφέρει από τις δυτικές χώρες. Ως παράδειγμα, ανέφερε το αμερικανικό LNG, η προμήθεια του οποίου μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλεύσει σε άλλες περιοχές.
.
«Παρεμπιπτόντως, το είδαμε αυτό, και πιο πρόσφατα, όταν αμερικανικά τάνκερ που μετέφεραν LNG στην Ευρώπη γύρισαν στα μισά του δρόμου και άλλαξαν προορισμούς, επειδή στους πωλητές LNG προσφέρθηκε υψηλότερη τιμή αλλού», πρόσθεσε ο πρόεδρος.
.
Ταυτόχρονα, η Ρωσία δεν θα ενεργήσει αντίθετα με την κοινή λογική και δεν θα προμηθεύσει ενεργειακούς πόρους σε εκείνες τις χώρες που θα περιορίσουν τις τιμές τους, συνέχισε ο Πούτιν.
«Για όσους προτιμούν τα τεχνάσματα εξαπάτησης και τον ξεδιάντροπο εκβιασμό αντί για επιχειρηματικές συνεργασίες και μηχανισμούς αγοράς, και ζούμε σε ένα τέτοιο παράδειγμα στην πολιτική σφαίρα εδώ και δεκαετίες, θέλω να πω ότι δεν θα ενεργήσουμε εις βάρος μας», είπε.
.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, η καθιέρωση ενός τεχνητού ανώτατου ορίου τιμής για το πετρέλαιο από τη Ρωσία θα επιδεινώσει αναπόφευκτα το επενδυτικό κλίμα σε ολόκληρο τον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα και στη συνέχεια θα προκαλέσει αύξηση της παγκόσμιας έλλειψης ενεργειακών πόρων και περαιτέρω αύξηση του κόστους τους . Και αυτό, είναι σίγουρος ο Πούτιν, θα χτυπήσει πρώτα απ’ όλα τα φτωχότερα κράτη.
.
Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, θα μπορεί να διαθέσει το αέριό της στις παγκόσμιες αγορές: οι αγωγοί φυσικού αερίου Power of Siberia και Turkish Stream βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ υπάρχει και ο Blue Stream για την εγχώρια τουρκική αγορά, σημείωσε ο πρόεδρος.
.
«Ο χαμένος όγκος διέλευσης μέσω των Nord Streams, κατά μήκος του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, θα μπορούσαμε επίσης να μεταφερθούμε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και έτσι να κάνουμε τους κύριους δρόμους για την προμήθεια των καυσίμων μας, του φυσικού μας αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, δημιουργώντας στην Τουρκία να είναι ο μεγαλύτερος κόμβος φυσικού αερίου για την Ευρώπη, αν, φυσικά, οι εταίροι μας ενδιαφέρονται για αυτό», είπε ο Πούτιν.
.
Η Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας λαμβάνει χώρα στη Μόσχα από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου. RIA Novosti.

………………………………………………………………………………………………..