Πολωνία. Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων HIV/AIDS λόγω της εισροής Ουκρανών προσφύγων !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑ

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Πολωνίας Waldemar Kraska. Εικονογράφηση: gazetaprawna.pl

παράγοντες που συμβάλλουν … η αλλαγή της κοινωνικής συμπεριφοράς στη σεξουαλική σφαίρα και η εισροή προσφύγων από την Ουκρανία …” , είπε ο Waldemar Kraska !!!

Λόγω της εισροής προσφύγων από την Ουκρανία στην Πολωνία – αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων HIV

Το 2022 δεν έφερε μόνο πληθωρισμό ρεκόρ στην Πολωνία, αλλά και αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων HIV. Μεταξύ των λόγων για αυτήν την κατάσταση, το Πολωνικό Υπουργείο Υγείας κατονομάζει, ειδικότερα, την εισροή προσφύγων από την Ουκρανία, μεταδίδει η EAdaily

Από τις αρχές του 2022 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, 1678 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό HIV διαγνώστηκαν στην Πολωνία. Αυτό σημαίνει ότι αν συνεχιστεί ο ρυθμός μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε θα καταγραφούν στη χώρα περισσότερα από 2.000 άτομα με επικίνδυνη διάγνωση.

Τέτοια θλιβερά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, χάρη σε αίτημα της αριστερής βουλευτής του Seimas Anita Sovinskaya .

«Στο εγγύς μέλλον, ο αριθμός των κρουσμάτων HIV μπορεί να αυξηθεί. Παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό είναι, ειδικότερα, η αλλαγή της κοινωνικής συμπεριφοράς στη σεξουαλική σφαίρα και η εισροή προσφύγων από την Ουκρανία»,  αναφέρει το υπουργείο, που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Waldemar Kraska .

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι με βάση το εθνικό πρόγραμμα 2022-2026. «Θα πραγματοποιηθεί εντατική εκπαιδευτική και ενημερωτική εργασία σχετικά με τους τρόπους μόλυνσης και την κατάρριψη μύθων και στερεοτύπων για το HIV/AIDS που απευθύνεται στο ευρύ κοινό».

………………………………………………………………………………..