Ο Έλον Μασκ διέψευσε ότι είχε συνομιλία με τον Πούτιν για την Ουκρανία !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχειρηματίας Elon Musk - RIA Novosti, 1920, 10/11/2022
© AP Photo / Patrick Pleul Ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ. Φωτογραφία αρχείου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, διαψεύδει τις αναφορές του Vice σχετικά με συνομιλίες στην Ουκρανία με τον Πούτιν

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, διέψευσε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης στο Twitter ότι φέρεται να συζήτησε τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταδίδει το RIA Novosti
.
“Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια. Μίλησα με τον Πούτιν μια φορά, ήταν πριν από 18 μήνες. Η συζήτηση αφορούσε το διάστημα”, έγραψε ο Μασκ.
.
Απάντησε λοιπόν σε έναν από τους χρήστες, ο οποίος ζήτησε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
Η δημοσιογραφική Vice δημοσίευσε προηγουμένως υλικό που ο Μασκ φέρεται να μίλησε πρόσφατα με τον Ρώσο πρόεδρο. Οι δημοσιογράφοι αναφέρονται στον Αμερικανό πολιτικό επιστήμονα Ίαν Μπρέμερ , ο οποίος με τη σειρά του παρέθεσε τη συνομιλία του με τον ίδιο τον δισεκατομμυριούχο. Σύμφωνα με τον Μπρέμερ, ο Μασκ του είπε ότι ο Πούτιν θα «πήγαινε σε διαπραγματεύσεις», αλλά μόνο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: η Κριμαία θα παραμείνει ρωσική, η Ουκρανία θα αποκτήσει ουδέτερο καθεστώς και θα αναγνωρίσει την είσοδο των περιοχών LPR , DPR , Kherson και Zaporozhye . γειτονική χώρα.
.
Ένας επιχειρηματίας κάνει συχνά ηχηρές δηλώσεις για πολιτικές και οικονομικές διαδικασίες στον κόσμο. Νωρίτερα, πρότεινε το δικό του όραμα για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία από τέσσερα σημεία. Σύμφωνα με τον Musk, η Κριμαία θα πρέπει να παραμείνει ως μέρος της Ρωσίας, θα πρέπει να διεξαχθούν επαναλαμβανόμενα δημοψηφίσματα στις περιοχές Donbass , Kherson και Zaporozhye υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και το Κίεβο θα πρέπει να παράσχει εγγυήσεις για την παροχή νερού στη χερσόνησο της Κριμαίας και να συμφωνήσει με το ουδέτερο καθεστώς της Χώρα.
.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο Έλον Μασκ, σε αντίθεση με πολλούς επαγγελματίες διπλωμάτες, προσπαθεί να αναζητήσει τρόπους για να επιτύχει την ειρήνη, αλλά ταυτόχρονα, η επίτευξη ειρήνης χωρίς την εκπλήρωση των όρων της Ρωσίας είναι αδύνατη.
.
Ο Λευκός Οίκος απάντησε στα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για τη «συνομιλία» μεταξύ Πούτιν και Μασκ για την Ουκρανία, σύμφωνα πάλι με το RIA Novosti
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να σχολιάσει τη δημοσίευση για την υποτιθέμενη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο επιχειρηματίας δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είπε την Τρίτη, ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
“Θα άφηνα τον κ. Μασκ να αποκαλύψει ο ίδιος τις λεπτομέρειες των συνομιλιών του. Προφανώς, δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ”, είπε ο Κίρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για υποτιθέμενη πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ενός Αμερικανού δισεκατομμυριούχου και του Πούτιν σχετικά με τη διευθέτηση. της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, ο Κίρμπι τόνισε ότι είναι η ουκρανική ηγεσία που θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική διευθέτηση με τη Μόσχα .
……………………………………………….

…………………………………………………………………………………