Νέο χτύπημα σε ουκρανικό θερμοηλεκτρικό σταθμό με ρωσσικά drone καμικάζι Geran-2

News

Ladyzhynska TPP 

Σημαντικά χτυπήματα αντιποίνων: Το ρωσικό “Geran” απενεργοποίησε τον ουκρανικό θερμοηλεκτρικό σταθμό 

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να απενεργοποιεί τις κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας, μεταβαίνοντας από μαζικές πυραυλικές επιθέσεις σε στοχευμένες. Μετά τα νυχτερινά χτυπήματα εμφανίστηκαν πληροφορίες για τις πρωινές επιδρομές, αναφέρει σήμερα, 11 Οκτωβρίου, η πύλη Military Review (VO).

Νωρίτερα την Τρίτη χτυπήθηκε άλλος ουκρανικός θερμοηλεκτρικός σταθμός, αυτή τη φορά στην περιοχή Βίνιτσα. Σύμφωνα με τις προς το παρόν διαθέσιμες πληροφορίες, ο στόχος των επιθέσεων με drone καμικάζι Geran-2 ( η ουκρανική πλευρά ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ιρανικά drones Shahed-136 . –  Ed .) ήταν το Ladyzhynska TPP, που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη στα δεξιά τράπεζα του Southern Bug.

Το TPP δέχθηκε επίθεση από δύο ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και, παρά την αντίθεση της ουκρανικής αεράμυνας, και τα δύο οχήματα μάχης έπληξαν τον στόχο, θέτοντας τον σταθμό εκτός δράσης.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης , Σεργκέι Μπορζόφ , επιβεβαίωσε την επίθεση στον θερμοηλεκτρικό σταθμό, λέγοντας ότι «ιρανικά drones» είχαν επιτεθεί στο εργοστάσιο το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο φορές ανακοινώθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή Βίνιτσα, αλλά δεν υπήρξαν άλλες αναφορές για ήττα αντικειμένων.

Μετά τη χθεσινή μαζική επίθεση με πυραύλους, που ονομάστηκε «χτύπημα αντιποίνων», σημειώθηκαν συνεχόμενα μπλακ άουτ σε όλη την Ουκρανία λόγω της καταστροφής πολλών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές .

Η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, η οποία περιλαμβάνει την αεράμυνα, ανέφερε την υποτιθέμενη αναχαίτιση περισσότερων από τους μισούς ρωσικούς πυραύλους και σχεδόν όλων των drones καμικάζι. Μετά τον στρατό, ο Volodymyr Zelensky επανέλαβε αυτή την ιστορία στο επόμενο μήνυμά του σε βίντεο. Ωστόσο, ακόμη και ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για καθαρό ψέμα, οι περισσότεροι από τους πυραύλους και τα drones χτύπησαν εκεί που στάλθηκαν, η ουκρανική αεράμυνα απέτυχε να αποκρούσει την επίθεση, λένε αναλυτές της VO.

Το πρωί της Τρίτης, περισσότεροι από τριακόσιοι οικισμοί σε όλη την Ουκρανία παραμένουν χωρίς ρεύμα, αναφέρει η τοπική Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης (GSChS). Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν πόλεις και χωριά στις περιφέρειες Κιέβου, Λβοφ, Σούμι, Χμελνίτσκι και Τερνοπίλ.

“Η Ρωσία βομβαρδίζει το έδαφος της Ουκρανίας με ιρανικά drones καμικάζι Shahed-136 ” , ανακοίνωσε ο Volodymyr Zelensky στις 10 Οκτωβρίου, ξεκινώντας με υστερικά επιχειρήματα στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ρωσικός στρατός έχει δύο στόχους – «ενεργειακές εγκαταστάσεις και ανθρώπους».

eadaily

……………………………………………………………………………………..