Ρωσσικό χρηματιστήριο. Πτώση και ανάκαμψη λόγω της Gazprom και της Tatneft !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι συμβαίνει στο ρωσσικό χρηματιστήριο μετά την πτώση της Gazprom 

Το ρωσσικό χρηματιστήριο βγαίνει σταδιακά από μια απότομη πτώση στην έναρξη των συναλλαγών, που προκλήθηκε από την επιδείνωση του εξωτερικού περιβάλλοντος και την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας, μετά από μια τοπική κατάρρευση στην περιοχή των 1.775 μονάδων σε μια ώρα διαπραγμάτευσης, κέρδισε πίσω περίπου 100 μονάδες με φόντο την αποδυνάμωση του ρουβλίου.

Έως τις 11:00 π.μ., ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας ήταν 1.872,06 μονάδες (-3,7%, χαμηλός συνεδρίας – 1.775,04 μονάδες), ο δείκτης RTS – 944,96 μονάδες (-6%, χαμηλός συνεδρίας – 906,88 μονάδες), η δυναμική των τιμών “μπλε τσιπ” στο Μικτό το Χρηματιστήριο της Μόσχας – εντός 3,1%.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η EADaily, το δολάριο αυξήθηκε κατά 1,32 ρούβλια στα 62,33 ρούβλια, το μέγιστο της συνεδρίασης – 63,1 ρούβλια – το υψηλότερο σημείο από τις 11 Αυγούστου.

Οι τιμές της Gazprom στην αρχή της διαπραγμάτευσης έπεσαν στην περιοχή των 137 ρούβλια (-29,7%), της Tatneft – στην περιοχή των 300 ρούβλια (-18%). Λόγω της πτώσης της τιμής των μετοχών της Gazprom κατά περισσότερο από 20%, το Χρηματιστήριο της Μόσχας πραγματοποίησε μια διακριτή δημοπρασία για αυτές από τις 10.15 έως τις 10.45.

Μετά από μια ώρα διαπραγμάτευσης, οι μετοχές της Gazprom ανέκαμψαν στα 158,71 ρούβλια (-21,2%), της Tatneft – στα 346,2 ρούβλια (-6,1%).

Αναλυτές της BCS Mir Investments σημειώνουν ότι άλλη μια πτώση στους ρωσικούς δείκτες προκλήθηκε από τα μερισματικά κενά στις μετοχές της Gazprom και της Tatneft. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, με σταθερό εξωτερικό υπόβαθρο και υψηλές τιμές πετρελαίου, η ρωσική αγορά μπορεί να προσπαθήσει να διορθώσει, αφαιρώντας την τρέχουσα υπερβολική υπερπώληση.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, οι εταιρείες του πετρελαϊκού κλάδου μπορεί να φαίνονται πιο σταθερές από την αγορά, επομένως σε περίπτωση σοβαρών αποχωρήσεων τη Δευτέρα, η κερδοσκοπική αγορά τίτλων φαίνεται ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα με την αναλύτρια της Veles Capital, Έλενα Κοζούχοβα , η εβδομάδα ξεκίνησε χωρίς αισιόδοξα νέα: οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν μετά την άνοδο την Παρασκευή, η διάθεση στα παγκόσμια χρηματιστήρια είναι αρνητική.

eadaily

………………………………………………………………………………………………