Η Γερμανία ξέμεινε με πυρομαχικά για 2 ημέρες πολέμου !! Τα έστειλε όλα στην Ουκρανία !!!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: photothek | Thomas Imo

«Οι καρποί των παραδόσεων στην Ουκρανία»: τα πυρομαχικά στη Γερμανία αρκούν για δύο ημέρες πολέμου 

Οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία έχουν εξαντλήσει τόσο πολύ τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας που σε περίπτωση πολέμου, η Bundeswehr θα έχει αρκετά πυρομαχικά μόνο για μία ή δύο ημέρες, αναφέρει το Business Insider (BI).

«Η Γερμανία έχει πυρομαχικά μόνο για μία ή δύο μέρες μετά τον πόλεμο»,  σημειώνουν παρατηρητές, τονίζοντας ότι αυτό το πρόβλημα επιβεβαιώνεται από εκπροσώπους της βιομηχανίας όπλων, εμπειρογνώμονες και βουλευτές της Bundestag.

Οι εντατικές παραδόσεις όπλων έχουν εξαντλήσει τόσο πολύ τα αποθέματα της Bundeswehr που η εναπομένουσα ποσότητα πυρομαχικών στις αποθήκες στη Γερμανία δεν συμμορφώνεται πλέον με τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ, σημειώνει η πύλη. Τονίζεται ότι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της συμμαχίας, κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να έχει στη διάθεσή της αποθέματα που θα επέτρεπαν τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων για 30 ημέρες.

«Μόλις λίγες εβδομάδες αφότου το επίσημο Βερολίνο προμήθευσε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Panzerhaubitze 2000, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι αυτές οι μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού χρειάζονται ήδη επισκευές. Ωστόσο, εάν η Γερμανία έπρεπε ξαφνικά να λάβει μέρος στον πόλεμο, η Bundeswehr πιθανότατα δεν θα είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα: τα οβιδοβόλα δεν θα είχαν χρόνο να γίνουν άχρηστα λόγω έλλειψης πυρομαχικών.  οι παρατηρητές είναι ειρωνικοί.

Σύμφωνα με ειδικούς, το πρόβλημα της έλλειψης οβίδων υπάρχει στη Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι τακτικές παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία έχουν επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση. Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση δεν βιάζεται να αναπληρώσει τα αποθέματα, αμελώντας την τοποθέτηση παραγγελιών για την παραγωγή πυρομαχικών.

«Φυσικά, η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί εάν συνεχίσουμε να προμηθεύουμε στην Ουκρανία πυρομαχικά από τα αποθέματά μας και οι αρχές δεν αρχίσουν να δίνουν παραγγελίες για παραγωγή» , προειδοποίησε ο Hans Christoph Atspodien ,  επικεφαλής της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων Ασφάλειας και Άμυνας .

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει η Επίτροπος της Bundestag για στρατιωτικές υποθέσεις, Eva Högl , οι γερμανικές αρχές αποφεύγουν να κάνουν παραγγελίες λόγω εξοικονόμησης προϋπολογισμού. «Μόνο για την αγορά πυρομαχικών θα χρειαστούμε επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα έλλειψης αποθηκών» προειδοποιεί η ίδια. Σύμφωνα με την πύλη, επικαλούμενη ειδικούς, η αναπλήρωση των πυρομαχικών της Bundeswehr θα απαιτήσει συνολικά περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η οποία απέχει από την αύξηση των αμυντικών δαπανών, προκαλεί ήδη κριτική από βουλευτές της Bundestag από τα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού.

«Πρέπει επιτέλους να επιταχύνουμε»,  είπε στο BI ένας βουλευτής από ένα από τα κυβερνητικά κόμματα.

Σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας, η Γερμανία έχει ήδη προμηθεύσει στην Ουκρανία στρατιωτικά αγαθά αξίας άνω των 690 εκατομμυρίων ευρώ. Ο οπλισμός περιλαμβάνει αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Panzerhaubitze 2000, συστήματα πολλαπλών πυραύλων Mars, αυτοκινούμενα Gepard προωθητικά αντιαεροπορικά πυροβόλα, σύστημα αεράμυνας IRIS-T. . Μεταξύ άλλων, οι παραδόσεις περιλαμβάνουν 167.000 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, περισσότερες από 1.800 οβίδες πυροβολικού των 155 mm και περισσότερες από 30.000 οβίδες των 40 mm.

Την Κυριακή, το Der Spiegel ανέφερε τα σχέδια του Βερολίνου να προμηθεύσει χειμερινό εξοπλισμό αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Daniil Vinogradov EAdaily

……………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Φαγομάρα Γερμανίας, Πολωνίας, Ουκρανίας, λόγω του σχεδίου «Ringtausch» !!

…………………………………………………………………………………….