ΗΠΑ ο Νο.1 παραγωγός πετρελαίου !! Γιατί δεν αυξάνουν την παραγωγή, αλλά πιέζουν τον ΟΠΕΚ ;;

News ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονογράφηση: cyprus-mail.com

ΑΛΦΕΙΟΣ : Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι … [ Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο Νο. 1 παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο καθώς και ο μεγαλύτερος καταναλωτής. ]

και [ οι Σαουδάραβες είχαν πει ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν περισσότερο πετρέλαιο στις αγορές, θα έπρεπε να αρχίσουν να παράγουν περισσότερο δικό τους. ]

Πράγματι … είναι άξιον απορίας, γιατί οι ΗΠΑ δεν αυξάνουν την παραγωγή τους ;; Οι ΗΠΑ είναι ο Νο. 1 παραγωγός, με παραγωγή βαρελιών την ημέρα: 12.108.000 , σύμφωνα με δημοσίευμα

…………………………………………

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν να ασκήσουν πίεση στη Σαουδική Αραβία: τα σκαμπανεβάσματα της συμφωνίας ΟΠΕΚ + 

Η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC+) αυτή την εβδομάδα να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, παρά τις επίμονες απαιτήσεις των ΗΠΑ, έχει επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ του Λευκού Οίκου και της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό αναφέρθηκε από την πύλη ειδήσεων The Times of India στις 9 Οκτωβρίου.

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί επιθετικά να αποτρέψει τις περικοπές της παραγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+, ανέφεραν οι πηγές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ελπίζει να εμποδίσει την εκ νέου αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα του αγωνίζεται να διατηρήσει τον έλεγχο του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον θέλει επίσης να περιορίσει τα ενεργειακά έσοδα της Ρωσίας κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει την απόφαση του ΟΠΕΚ + εδώ και αρκετές εβδομάδες, κατηγορώντας τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία για άνοδο των τιμών.

Τις τελευταίες ημέρες, ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι από την ενέργεια, την εξωτερική πολιτική και τους οικονομικούς ομίλους προέτρεψαν τους ξένους ομολόγους τους να ψηφίσουν κατά των περικοπών στην παραγωγή, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Ο Amos Hochstein , ο ειδικός απεσταλμένος του Μπάιντεν για την ενέργεια, μαζί με τον αξιωματούχο εθνικής ασφάλειας Brett McGurk και τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης στην Υεμένη, Tim Lenderking , επισκέφθηκαν τη Σαουδική Αραβία τον περασμένο μήνα για να συζητήσουν ενεργειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του OPEC+. Δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις περικοπές στην παραγωγή, όπως έκανε ο Μπάιντεν μετά την επίσκεψή του τον Ιούλιο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι «προσπαθούσαν να το χαρακτηρίσουν ως «μια κίνηση κατά της Ρωσίας», είπε μια διπλωματική πηγή και είπε στους Σαουδάραβες αξιωματούχους ότι έπρεπε να κάνουν μια επιλογή. Αυτό το επιχείρημα απέτυχε, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες είχαν πει ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν περισσότερο πετρέλαιο στις αγορές, θα έπρεπε να αρχίσουν να παράγουν περισσότερο δικό τους.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο Νο. 1 παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο καθώς και ο μεγαλύτερος καταναλωτής. Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας CIC δεν απάντησε στα αιτήματα μέσω email του Reuters για σχολιασμό σχετικά με τις συζητήσεις.

«Ανησυχούμε πρώτα από όλα για τα συμφέροντα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και μετά για τα συμφέροντα των χωρών που μας εμπιστεύτηκαν και είναι μέλη του ΟΠΕΚ και της συμμαχίας ΟΠΕΚ +», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Πρίγκιπας Αμπντούλ Αζίζ μπιν Σαλμάν . είχε προηγουμένως μαστιγώσει δημοσίως το Reuters , δήλωσε την Τετάρτη στην τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας για διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με υποτιθέμενη συμπαιγνία Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας.

«Ο ΟΠΕΚ ζυγίζει τα συμφέροντά του με τα συμφέροντα όλου του κόσμου, γιατί μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και να διασφαλίσουμε τον καλύτερο εφοδιασμό σε ενέργεια», είπε ο υπουργός.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ενέργειες της Ουάσιγκτον σχετικά με την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και η άρνηση να υποστηρίξει επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη αναστάτωσαν αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ενέργειες κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 .

Πηγή

…………………………………………………..
…………………………………………………………………………………