Ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhia αποσυνδέθηκε από το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Zaporozhye NPP στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 08.10.2022
© RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky Πυρηνικός σταθμός Zaporozhye στο Energodar. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : Την 5 Οκτωβρίου 2022 με διάταγμα του Πούτιν, που ανακοινώθηκε, ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye έγινε ιδιοκτησία της Ρωσσίας !!!
.
Οι ΟυκραΝΑΖΙ από πριν και μετά, δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να χτυπούν τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye !!! Έτσι, τώρα, με αφορμή αυτό το χτύπημα, φαίνεται ότι οι ΟυκραΝΑΖΙ έβαλαν αυτογκόλ !! Η διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προς την Ουκρανία, φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι θα είναι μόνιμη !!!
………………………………………………

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhia αποσυνδέθηκε από το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν την τελευταία γραμμή επικοινωνίας που συνδέει τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya με το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας

ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 8 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν την τελευταία γραμμή επικοινωνίας που συνδέει τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye με το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος του κινήματος “Είμαστε μαζί με τη Ρωσία”, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης του Zaporozhye περιοχή, Volodymyr Rogov.
.
«Χθες το βράδυ, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού από τα ουκρανικά στρατεύματα, η τελευταία γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης που συνδέει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα υπέστη βλάβη και απενεργοποιήθηκε », είπε η πηγή.
.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, η γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος Dneprovskaya, ισχύος 750 kV, υπέστη ζημιές.
.
Επιπλέον, ο Rogov είπε ότι ο σταθμός άλλαξε αυτόματα τη λειτουργία των γεννητριών ντίζελ. Δήλωσε ότι η Ουκρανία «εσκεμμένα διέκοψε την τελευταία γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας και χτυπά τον θερμοηλεκτρικό σταθμό στο Energodar για να αποτρέψει την εκτόξευση πυρηνικών μονάδων ενέργειας».
Το Zaporozhye NPP βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου κοντά στην πόλη Energodar . Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των μονάδων και την εγκατεστημένη ισχύ – ο σταθμός έχει έξι μονάδες χωρητικότητας 1 γιγαβάτ η καθεμία. Από τον Μάρτιο βρίσκεται υπό την προστασία του ρωσικού στρατού. Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τακτικά την Energodar και το έδαφος των εγκαταστάσεων δίπλα στην πόλη.
.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, μια αποστολή του ΔΟΑΕ με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Rafael Grossi έφτασε στο ZNPP . Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του « Rosatom » και το προσωπικό του σταθμού οδήγησαν την αντιπροσωπεία του ΔΟΑΕ στο έδαφός του και έδειξε τα τμήματα του σταθμού που είχαν καταστραφεί κατά τον βομβαρδισμό των ουκρανικών στρατευμάτων.
Δύο υπάλληλοι του ΔΟΑΕ παρέμειναν στο ZNPP σε μόνιμη βάση. Ως αποτέλεσμα της επίσκεψης της αποστολής, ο ΔΟΑΕ δημοσίευσε έκθεση στην οποία επιβεβαίωσε το γεγονός του βομβαρδισμού του ZNPP.
Αντιπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye - RIA Novosti, 1920, 08.10.2022
……………………………………………………………………………………………..