13 ΝΑΙ του ΟΠΕΚ στη μείωση. Κύκλοι στις ΗΠΑ λένε, “εχθρικό βήμα”, “οδυνηρό πλήγμα” !! “Ρωσσική αντεπίθεση στη Δύση”, λέει ο Ρώσσος γερουσιαστής Πούσκοφ !!!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Νωρίς χθες δημοσιεύαμε την πρόθεση των μελών του ΟΠΕΚ να μειώσουν σημαντικά την παραγωγή πετρελαίου, στη συνεδρίαση τους στην Αυστρία. Παμψηφεί με 13 ΝΑΙ , οι δεκατρείς χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για τον μήνα Νοέμβριο.

Κύκλοι στις ΗΠΑ χαρακτήρισαν αυτή την απόφαση “εχθρικό βήμα” , “οδυνηρό πλήγμα” και “ρήξη με τις ΗΠΑ” , καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να μειώσει τις τιμές των καυσίμων ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του επόμενου μήνα. !!

Επίσης χθες δημοσιεύαμε ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να συνεχίσουν να πωλούν 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας στο τέλος του μήνα. Ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα στα τέλη Μαρτίου που υποχρεώνει το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ να πουλά 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από το στρατηγικό απόθεμα για 180 ημέρες, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές της βενζίνης στη χώρα.

Αμέσως μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ, ο Μπάιντεν είναι απογοητευμένος, κι έτσι…

«Ο Πρόεδρος θα συνεχίσει να αποδεσμεύει όγκους από τα αποθέματα όπως απαιτείται για την προστασία των Αμερικανών καταναλωτών και τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και καθοδηγεί τον Υπουργό Ενέργειας να διερευνήσει τυχόν πρόσθετες υπεύθυνες ενέργειες για να συνεχιστεί η αύξηση της εγχώριας παραγωγής στο εγγύς μέλλον», ανέφερε  ο Λευκός Οίκος

… “Τρικυμία εν κρανίω” στην κυριολεξία για τον Μπάιντεν !!! Το πρωί δεν πουλάει και το βράδυ ξεπουλάει , διότι , επί του παρόντος, τέσσερις δεξαμενές στο Τέξας και τη Λουιζιάνα περιέχουν περίπου 420 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, τον χαμηλότερο όγκο εδώ και δεκαετίες , ενώ η συνολική επιτρεπόμενη χωρητικότητα αποθήκευσης ορίζεται επί του παρόντος στα 714 εκατομμύρια βαρέλια.

Γιατί όμως κλαίνε σαν “μωρές παρθένες” ;; Την 2/9/2022 δημοσιεύαμε … (Οι ΗΠΑ + Οι G7 βάζουν πλαφόν τιμής στο ρωσσικό πετρέλαιο !! Αυτοκαταργούν το δόγμα της “ελεύθερης αγοράς” του καπιταλισμού !!

Αμέσως μετά την 6/9/2022 δημοσιεύαμε … G7: επιβολή ορίου τιμών στο ρωσσικό πετρέλαιο. ΟΠΕΚ: μείωση παραγωγής = αύξηση τιμής !! , αφού οι υπουργοί των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ αποφάσισαν να επιστρέψουν στο επίπεδο παραγωγής τον Αύγουστο και να μειώσουν την ποσόστωση παραγωγής κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο. ( Κανείς δεν έλαβε υπ’ όψιν την προειδοποιητική βολή !!! )

Έτσι χθες, όπως αναφέρει το RIA Novosti , ο Ρώσσος γερουσιαστής Πούσκοφ χαρακτήρισε (πριν την απόφαση) μια πιθανή μείωση της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ + ρωσική αντεπίθεση στη Δύση

Μια πιθανή απόφαση της Ρωσίας και των χωρών του ΟΠΕΚ+ να μειώσουν σημαντικά την παραγωγή πετρελαίου θα είναι μια αντεπίθεση στα σχέδια της Δύσης για εισαγωγή ανώτατου ορίου στις τιμές των ενεργειακών πόρων που αγοράζονται από τη Μόσχα, έγραψε ο γερουσιαστής Alexei Pushkov στο Telegram.

………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Οι G7 “μπορεί” να χάσουν την παγκόσμια ηγεσία από τους BRICS !! Η λέξη “μπορεί” είναι απλά σχήμα λόγου !!! Ήδη η μετατόπιση των πόλων της παγκόσμιας οικονομικοπολιτικής τάξης πλησιάζει στο σημείο “G” … Ο Πούτιν ανακοίνωσε την άφιξη μιας νέας παγκόσμιας τάξης !!

The New Development Bank: a Stronger Role for BRICS in the Global Financial Architecture.

BRICs ,,, BRICS … BRICS … BRICS … BRICSBolsonaro: Το φθηνό ρωσσικό ντίζελ έρχεται στη Βραζιλία ! Οι οικονομικές κυρώσεις δεν λειτούργησαν

Το Υπ.Οικ. των ΗΠΑ προειδοποιεί με «τιμωρία» στη μη συμμόρφωση με το ανώτατο όριο των τιμών του ρωσσικού πετρελαίου !!

Το Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απαγόρευση της θαλάσσιας μεταφοράς ρωσσικού πετρελαίου

Πούτιν στη Δύση: “Παγώστε, παγώστε, ουρά λύκου!” «Δεν θα προμηθεύουμε τίποτα! ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε κάρβουνο, ούτε πετρέλαιο θέρμανσης!»

……………………………………………………………………………………