Το κράτος της Ρωσσίας ανέκτησε το 100% των μετοχών του λιμένα του Μούρμανσκ

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονογράφηση: polit.info

Το λιμάνι του Μούρμανσκ, που καταλήφθηκε από ξένους, μεταφέρθηκε πλήρως στο κράτος της Ρωσσίας

Το δικαστήριο αποφάσισε να ανακτήσει το 100% των μετοχών του θαλάσσιου αλιευτικού λιμένα Μούρμανσκ (MMRP) στα έσοδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτή η απόφαση λήφθηκε μετά από εξέταση μήνυσης που υπέβαλε η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία κατά ξένων επενδυτών που κατείχαν παράνομα την επιχείρηση.

Η αγωγή της FAS αναφέρει ότι μια ομάδα προσώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός ξένου επενδυτή, δημιούργησε τον πλήρη έλεγχο του λιμένα μέσω μιας αλυσίδας συναλλαγών. Οι κατηγορούμενοι ήταν εταιρείες από τη Σιγκαπούρη, την Κύπρο και την Ουγγαρία – έλαβαν το μερίδιο ελέγχου και, κατά συνέπεια, το δικαίωμα διαχείρισης του λιμανιού, αναφέρει το Politics Today .

Το αλιευτικό λιμάνι στο Μούρμανσκ είναι στρατηγικής σημασίας για τους αμυντικούς σκοπούς της χώρας και την ασφάλεια του κράτους. Το εγκεκριμένο κεφάλαιο του MMRP είναι περισσότερα από 237 εκατομμύρια ρούβλια. Το λιμάνι ασχολείται με τη μεταφόρτωση όχι μόνο αλιευτικών προϊόντων, αλλά και πετρελαίου, καθώς και φορτίων για βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Το δικαστήριο έκρινε ότι μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση έπρεπε να εθνικοποιηθεί και πήρε το μέρος της FAS. eadaily

………………………………………………………………………………