Η FED αυξάνει τα επιτόκια και οι ΗΠΑ οδηγούν τον κόσμο σε χρεοκοπίες !!

Business News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Την 26 Αυγούστου 2022 , δημοσιεύαμε … Αυτογκόλ της Δύσης ή κατάρα του Πούτιν; Νέα μέτρα της FED: , γράφοντας …

[ Στα Τάρταρα σήμερα τα χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση του  Powell, του μεγάλου μάγου της φυλής FED των Η.Π.Α, για μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων, μετά την ύφεση και τον πληθωρισμό, ο οποίος γεννήθηκε με τα μέτρα της Δύσης ενάντια της Ρωσσίας.

Στο μεταξύ, τα ταμεία της Ρωσσίας γεμίζουν καθημερινά όλο και περισσότερο, και η Δύση στέλνει χρήματα και όπλα στην Ουκρανία με χρήματα των λαών των οποίων αυτό το θέμα δεν είναι καν δικό τους. ] , με σχετικό θέμα … Πανικός στην Ευρώπη. «Θα τελειώσει η «κατάρα του Πούτιν» την ευρωπαϊκή οικονομία;»

Έναν μήνα μετά

google.gr/search Σε επικαιροποιημένες προβλέψεις, η Fed σηματοδότησε σχέδια για αύξηση των επιτοκίων κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες πριν από το τέλος του έτους, φέρνοντας το επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο 4,25-4,5 τοις εκατό πριν το κλείσιμο του 2022, σημειώνεται πριν από 6 ημέρες ( 30/9/2022 )

Χθες, 5/10/2022 , δημοσιεύαμε … ΗΠΑ. Σπάει ρεκόρ το εθνικό χρέος ( > 31 τρις$ ) και ο πληθωρισμός ( > 9,1% ) !!

Σήμερα 6/10/2022 , η πύλη tradingeconomics , αναδημοσιεύει από την Federal Reserve, το κάτω κείμενο …

[ Επιτόκιο Αμοιβαίων Κεφαλαίων Fed Ηνωμένων Πολιτειών Η Fed αύξησε το επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά 75 μονάδες βάσης στο εύρος 3%-3,25% κατά τη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, η τρίτη συνεχόμενη αύξηση τριών τετάρτων και ωθώντας το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένουν επίσης ότι οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στον στόχο Το εύρος θα είναι κατάλληλο, κάτι που ενισχύθηκε από τον Πρόεδρο Πάουελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τον πληθωρισμό. Μακάρι να υπήρχε ένας ανώδυνος τρόπος για να γίνει αυτό. Δεν υπάρχει». Το αποκαλούμενο διάγραμμα κουκκίδων έδειξε ότι τα επιτόκια πιθανότατα θα φτάσουν το 4,4% μέχρι τον Δεκέμβριο, πάνω από το 3,4% που προβλεπόταν τον Ιούνιο και θα αυξηθούν στο 4,6% το επόμενο έτος. Εν τω μεταξύ, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα για να δείξουν επέκταση 0,2% φέτος, σε σύγκριση με 1,7% τον Ιούνιο και 1,2% το 2023, κάτω από 1,7% που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο. Ο πληθωρισμός όπως μετράται με PCE φαίνεται να φθάνει στο 5,4% το 2022 (5,2% προβλέπεται τον Ιούνιο) και 2. 8% το 2023 (έναντι 2,6%). Το ποσοστό ανεργίας αναθεωρήθηκε επίσης ελαφρώς υψηλότερα σε 3,8% (έναντι 3,7%) φέτος και 4,4% (έναντι 3,9%) το επόμενο έτος. πηγή: Federal Reserve ]

Σήμερα, 6/10/2022 , δημοσιεύσαμε … 13 ΝΑΙ του ΟΠΕΚ στη μείωση. Κύκλοι στις ΗΠΑ λένε, “εχθρικό βήμα”, “οδυνηρό πλήγμα” !! “Ρωσσική αντεπίθεση στη Δύση”, λέει ο Ρώσσος γερουσιαστής Πούσκοφ !!! … με τα γεγονότα να παρασύρουν σε “Εμφύλιο” ενεργειακό πόλεμο την Ευρώπη!

Σήμερα, 6/10/2022 , το RIA Novosti , δημοσιεύει δηλώσεις του Ρώσσου οικονομολόγου Mikhail Vasilyev, επικεφαλής στη Sovcombank, με τίτλο: “Ο οικονομολόγος είπε πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα οδηγήσουν τον κόσμο σε χρεοκοπίες και χρεοκοπίες

[ Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει χαράξει μια πορεία συστηματικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, η οποία μπορεί να προκαλέσει αύξηση των τιμών για τα πάντα στη σειρά και, ως αποτέλεσμα, σοβαρές οικονομικές δυσκολίες για χώρες και εταιρείες, δήλωσε ο Mikhail Vasilyev, επικεφαλής οικονομολόγος στη Sovcombank , είπε στο πρακτορείο Prime.
.
«Σχεδόν όλες οι τιμές των εμπορευμάτων στον κόσμο εκφράζονται σε δολάρια, επομένως η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος καθιστά τις πρώτες ύλες πιο ακριβές για όλες τις χώρες εκτός από τις ΗΠΑ», είπε. Έτσι, ένα ισχυρό δολάριο διογκώνει τον πληθωρισμό, κυρίως στις χώρες εισαγωγής ενέργειας και τροφίμων. Αυτό αναγκάζει τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια και να ξοδέψουν αποθεματικά για να στηρίξουν τα νομίσματά τους.
.
Επιπλέον, η αύξηση του επιτοκίου της Fed οδηγεί σε συνολική αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και ομολόγων, γεγονός που καθιστά ακριβότερη την εξυπηρέτηση των δανείων. Πρώτα απ’ όλα, χώρες με σημαντικό χρέος σε δολάρια, όπως η Τουρκία , υποφέρουν από αυτό . Εάν τα προσθέσουμε όλα αυτά στην επικείμενη ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, ο κίνδυνος αθέτησης υποχρεώσεων και χρεοκοπιών τόσο μεμονωμένων εταιρειών όσο και ολόκληρων χωρών θα αυξηθεί το επόμενο έτος, καταλήγει ο Βασίλιεφ. ]

……………………………………………………………………………………………..