Η Αυστρία επέτρεψε το ρωσσικό αέριο στην Ιταλία !

Business News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: taggmbh.at.

Χθες, 4 Οκτωβρίου, επανήλθαν οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ιταλία μέσω της Αυστρίας. Αυτό επιβεβαίωσε η Gazprom.

«Η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Αυστρίας επαναλαμβάνεται. Η Gazprom, μαζί με Ιταλούς αγοραστές, κατάφεραν να βρουν μια λύση για τη μορφή αλληλεπίδρασης στο πλαίσιο των κανονιστικών αλλαγών που έλαβαν χώρα στην Αυστρία στα τέλη Σεπτεμβρίου  », αναφέρει η Gazprom. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι η αυστριακή εταιρεία ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να επιβεβαιώσει τις υποψηφιότητες μεταφορών της Gazprom Export LLC.

Νωρίτερα, την 1η Οκτωβρίου, η ιταλική Eni και η Gazprom ανακοίνωσαν την αναστολή της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας. Η ίδια η αυστριακή εταιρεία TAG ενημέρωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου έλαβε πολύ μικρές αιτήσεις για προμήθεια φυσικού αερίου από την Αυστρία στην Ιταλία και για πρώτη φορά οι αντίστροφες ροές ξεπέρασαν τις άμεσες.

Η αυστριακή ρυθμιστική αρχή E-Control δήλωσε ότι την 1η Οκτωβρίου τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανόνες για τις ομάδες ισορροπίας στην Αυστρία.

«Ήταν γνωστά σε όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά για αρκετούς μήνες. Οι καινοτομίες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις συμβάσεις. Η E-Control αναμένει από όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες ή να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».  – είπε η αυστριακή ρυθμιστική αρχή.

Σύμφωνα με το ENTSOG, οι προμήθειες φυσικού αερίου από την Αυστρία στην Ιταλία ξεκίνησαν ξανά στις 4 Οκτωβρίου. Περίπου 9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα παραδίδονταν στην Ιβηρική Χερσόνησο την ημέρα. EAdaily

………………………………………………………………………………………