ΗΠΑ. Σπάει ρεκόρ το εθνικό χρέος ( > 31 τρις$ ) και ο πληθωρισμός ( > 9,1% ) !!

Business News ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εικονογράφηση: yandex.ru.

 

ΑΛΦΕΙΟΣ : Είναι απορίας άξιον πως μια καταχρεωμένη χώρα, με δισθεώρητο εθνικό χρέος, πληρώνει γιγαντιαία ποσά στην Ουκρανία, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ “ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ” ;;;

… ενώ ταυτόχρονα έχει εγκαταλειμμένους και ανασφάλιστους τους δικούς της πολίτες !!!

The Washington Post: Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου !!

Αναμένεται ανταγωνισμός με την Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ !!!

………………………………

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ξεπερνά τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια 

Το εθνικό χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει ξεπεράσει τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα. Αυτό έγινε γνωστό από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τις 3 Οκτωβρίου το συνολικό χρέος της χώρας ξεπερνά τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων πάνω από 24 τρισεκατομμύρια οφείλονται σε ιδιώτες. Επιπλέον, 6,8 τρισεκατομμύρια δολάρια πηγαίνουν σε εγχώριες εκμεταλλεύσεις.

Οι New York Times ανέφεραν ότι η χαμηλή μέτρηση έρχεται σε “λάθος στιγμή”, καθώς τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια αντικαθίστανται από υψηλότερο κόστος δανεισμού καθώς η Federal Reserve προσπαθεί να καταπολεμήσει τον ταχύ πληθωρισμό.

Ως αποτέλεσμα, όπως σημειώνεται, «τα υψηλότερα επιτόκια καθιστούν ακριβότερη την εξυπηρέτηση του αμερικανικού χρέους» μακροπρόθεσμα.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η αναλύτρια της Freedom Finance Global Elena Belyaeva είπε στην Izvestia ότι η αύξηση των επιτοκίων και η αύξηση του δολαρίου σε ιστορικά υψηλά δημιουργούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του χρέους των χωρών που έχουν δάνεια σε δολάρια, η εξυπηρέτηση του χρέους γίνεται απαράδεκτα ακριβή. Ταυτόχρονα, η Belyaeva διευκρίνισε ότι είναι ακριβώς ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων που είναι επικίνδυνος, καθώς η απόδοση των κρατικών ομολόγων συνδέεται με αυτό.

Ο αρθρογράφος Sheng Wen της κινεζικής έκδοσης των Global Times στις 25 Σεπτεμβρίου εξέφρασε την άποψη ότι μια άλλη αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να σταματήσει ο πληθωρισμός στη χώρα θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία στο εγγύς μέλλον. Σημείωσε ότι ο αριθμός των οικονομολόγων που αντιτίθενται σε τέτοιες αποφάσεις της Fed αυξάνεται. Ο παρατηρητής τόνισε ότι σε αυτό το πλαίσιο, τα κύρια παγκόσμια νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ, της βρετανικής λίρας, του ιαπωνικού γιεν, της ινδικής ρουπίας και του κινεζικού γουάν, υποτιμούνται έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. EAdaily

……………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

ΗΠΑ. Καλπάζει ο ετήσιος πληθωρισμός. Από το 1981 είχε να φτάσει στο 9,1% !

Ιστορική πτώση πληθωρισμού στη Ρωσσία, εν αντιθέσει με την ιστορική άνοδο στην Ε.Ε. !!

Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Πώς οι ΗΠΑ σχεδίασαν τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη – (δημοσίευση Σουηδικής εφημερίδας!)

Η Κίνα ξεφορτώνεται τα ομόλογα (δημόσιο χρέος) των ΗΠΑ !!

Η Ρωσία έσπασε την “παγκόσμια συμφωνία” με ΗΠΑ: Αναβίωσε τον Κανόνα του Χρυσού – “Αιτία πολέμου” για δολάριο και ευρώ

…………………………………………………………………………………