Δολιοφθορά Nord Stream (1+2). Το έγγραφο… και όλοι “δείχνουν με το δάκτυλο” τον υπαίτιο !! Στόχος η καταστροφή της Ευρώπης !!

TOP STORIES ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Φωτογραφία: NATO/CC BY-NC-ND 2.0 Η πράσινη υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock σε μια συνάντηση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Την 15 Σεπτεμβρίου 2022 αναδημοσιεύσαμε ένα συγκλονιστικό έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκάλυψε η σουηδική εφημερίδα yadagbladet-se . Στο έγγραφο που υπογράφει η αμερικανική δεξαμενή σκέψης RAND, υπό τον τίτλο έναρξης «Αποδυναμώστε τη Γερμανία, ενισχύστε τις ΗΠΑ», πιστεύεται ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» για εισροή πόρων από το εξωτερικό για τη διατήρηση της αμερικανικής οικονομίας γενικά, αλλά «ειδικά για το τραπεζικό σύστημα».

Βλέποντας τα σχετικά για τους Nord Stream ( 1+2 ) , οι υπόνοιες ότι το παραπάνω έγγραφο επιβεβαιώνεται, συμπληρώνονται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Blinken, του πρώην γερουσιαστή από την πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Μπλακ και του Πεσκόφ, που θα δείτε παρακάτω …

Άλλωστε … Οι Nord Stream ίσως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ !! Το 1982, ο Ρίγκαν ενέκρινε σχέδιο της CIA, που προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη στον αγωγό φ/α της Σιβηρίας !!

 … όπως το 1983 σαμποτέρ της CIA για ν’ ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαντινίστα στη Νικαράγουα ανατίναξαν υποθαλάσσιο αγωγό στο λιμάνι του Πουέρτο Σαντίνο

Στο έγγραφο παρουσιάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο που στοχεύει πρωτίστως στην καταστροφή της γερμανικής οικονομίας.

« Η διακοπή των ρωσικών προμηθειών θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συστηματική κρίση που θα ήταν καταστροφική για τη γερμανική οικονομία και έμμεσα για ολόκληρη την ΕΕ »

Τα πράσινα κόμματα θα κάνουν τη Γερμανία να «πέσει στην παγίδα»

“Στην καλύτερη περίπτωση μια ολοκληρωτική στάση”

Οι συγγραφείς εκφράζουν την ελπίδα ότι η ζημιά μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας θα είναι τόσο μεγάλη που θα είναι αδύνατο για τις χώρες να αποκαταστήσουν κανονικές σχέσεις αργότερα.

« Μια μείωση του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού – στην καλύτερη περίπτωση μια πλήρης διακοπή – θα οδηγούσε σε καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική βιομηχανία. Η ανάγκη να παραμεριστούν σημαντικές ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου για τη διατήρηση της θέρμανσης των σπιτιών και των δημόσιων κτιρίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ελλείψεις. Οι διακοπές λειτουργίας στη βιομηχανία θα προκαλέσουν έλλειψη εξαρτημάτων και ανταλλακτικών για την κατασκευή, κατάρρευση των αλυσίδων εφοδιαστικής και αργά ή γρήγορα ένα φαινόμενο ντόμινο ».

Τελικά, μια πλήρης κατάρρευση της οικονομίας της Ευρώπης θεωρείται τόσο πιθανή όσο και επιθυμητή.

” Όχι μόνο αυτό θα επιφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στη γερμανική οικονομία, αλλά ολόκληρη η οικονομία της ΕΕ θα καταρρεύσει αναπόφευκτα .”

Επισημαίνουν περαιτέρω τα πλεονεκτήματα των εταιρειών που εδρεύουν στις ΗΠΑ με λιγότερο ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά, τα πλεονεκτήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης και την εκροή κεφαλαίων από την Ευρώπη, εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να ωφελήσει την αμερικανική οικονομία κατά 7-9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, τονίζεται η σημαντική επίδραση ότι πολλοί μορφωμένοι και νέοι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.

…….

Σχολιάζοντας η Ζαχάροβα, τα λόγια του Blinken, τα οποία είπε στην Ουάσιγκτον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Μέλανι Τζολί στις 30 Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι ο Blinken, στην ομιλία του, χαρακτήρισε το σαμποτάζ των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream (1+2) «μια καταπληκτική ευκαιρία να απαλλαγούμε οριστικά από την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια και έτσι να στερήσουμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τη χρήση της ενέργειας ως μέσου προώθησης των αυτοκρατορικών του σχεδίων.»

……..

Ο πρώην γερουσιαστής από την πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Μπλακ, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, είπε: “Είμαι επαγγελματίας δικαστής και θεωρώ εγκλήματα τόσο σε ό,τι αφορά τα κίνητρα όσο και τις ευκαιρίες και τρόπους για να δημιουργήσω κάτι σαν έκρηξη σε μεγάλο βάθος ωκεανού. Λίγες χώρες μπορούν να το κάνουν αυτό”

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούσαν ότι καθώς ερχόταν ο χειμώνας, οι άνθρωποι (στην Ευρώπη – επιμ.) θα άρχιζαν να διαδηλώνουν και να αντιστέκονται – ίσως ανατρέποντας κυβερνήσεις, απαιτώντας την άρση των κυρώσεων και την επιστροφή του φυσικού αερίου για την αποκατάσταση της οικονομίας και την επανέναρξη της θέρμανσης στους σπίτια το χειμώνα», υποστήριξε …

Και συνόψισε, “Νομίζω ότι ήταν εκπληκτικά βολικό να ανατινάξουμε τον αγωγό έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να απαιτήσει να ενεργοποιήσει ξανά το φυσικό αέριο απλώς και μόνο επειδή κατέστη αδύνατο. Και ποιος έχει κίνητρο για αυτό; Φοβάμαι ότι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, το κίνητρο γιατί αυτή είναι η CIA και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ»

……..

Ο Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του Πούτιν είπε :

“Υπάρχουν σίγουρα μέρη ή ένα μέρος που, ελλείψει λειτουργίας αυτών των αγωγών φυσικού αερίου, έχει την ευκαιρία να πουλήσει περισσότερο από το υγροποιημένο αέριό τους σε υψηλότερη τιμή. Αυτή είναι η πρώτη. Αυτή η χώρα είναι γνωστή – οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Υπάρχουν επίσης χώρες που έχουν στρατιωτικές-τεχνολογικές δυνατότητες για να πραγματοποιήσουν τέτοιες δολιοφθορές. Αυτές οι χώρες είναι επίσης πολύ γνωστές σε όλους τους ειδικούς», είπε ο Πεσκόφ.

Σημείωσε επίσης ότι «υπάρχουν χώρες που δεν ενδιαφέρονται απολύτως για αυτό». «Πρόκειται για ευρωπαϊκές χώρες που στερούνται κάθε εφεδρική οδό για την προμήθεια φυσικού αερίου, που είναι τόσο απαραίτητο για την οικονομία. Και υπάρχουν χώρες που πωλούν αυτό το φυσικό αέριο, οι οποίες χάνουν την ευκαιρία να πουλήσουν σημαντικούς όγκους φυσικού αερίου, όπως η Ρωσία, ” είπε

Ως εκ τούτου, εδώ είναι μια λίστα με απολύτως διαφανείς, κατανοητές περιστάσεις. Επιπλέον, φυσικά, ακούσατε τη δήλωση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών μας – (Σεργκέι) Ναρίσκιν, ο οποίος μίλησε για ορισμένα δεδομένα που έχουν, αλλά αυτά τα δεδομένα δεν είναι για δημόσια αποκάλυψη» – κατέληξε ο Πεσκόφ.

…………………………………………………………………………………………..