Ζαχάροβα: Ο Blinken χαρακτήρισε το σαμποτάζ των Nord Stream «μια καταπληκτική ευκαιρία να απαλλαγούμε οριστικά από την εξάρτηση από τη ρωσσική ενέργεια»

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Μαρία Ζαχάροβα. Εικονογράφηση dipacademy.ru

Ο Blinken αναγνωρίζει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για υποβρύχιες δολιοφθορές – Zakharova

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν παραδέχτηκε στην πραγματικότητα ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν καλά κίνητρα για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.

Αυτό ανακοίνωσε στο κανάλι της στο Telegram στις 3 Οκτωβρίου η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρία Ζαχάροβα .

Έτσι, σχολίασε τα λόγια του Μπλίνκεν, τα οποία είπε στην Ουάσιγκτον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Μέλανι Τζολί στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Ο Μπλίνκεν μίλησε ανοιχτά, χωρίς να ντρέπεται, για τα κίνητρα των ΗΠΑ και των εταίρων τους στο ΝΑΤΟ να καταστρέψουν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2».  είπε η Ζαχάροβα.

Ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι αγωγοί υπονομεύτηκαν όταν δεν μετέφεραν φυσικό αέριο στην Ευρώπη επειδή «η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο».

«Η Ρωσία δεν χρησιμοποίησε ποτέ την ενέργεια ως όπλο. Η Ρωσία, και πριν από αυτήν η ΕΣΣΔ, απλώς προμήθευαν αέριο στην Ευρώπη. Αδιάκοπα. Για 50 χρόνια. Τα ψέματα της Ουάσιγκτον απλώς επιβεβαιώνουν την εγκληματική χειραγώγηση αυτού του θέματος.  – γράφει η Ζαχάροβα.

Τόνισε επίσης ότι ο Blinken, στην ομιλία του, χαρακτήρισε το σαμποτάζ των αγωγών φυσικού αερίου «μια καταπληκτική ευκαιρία να απαλλαγούμε οριστικά από την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια και έτσι να στερήσουμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τη χρήση της ενέργειας ως μέσου προώθησης των αυτοκρατορικών του σχεδίων. “

Νωρίτερα , η EADaily ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να αποκτήσει δύο εξειδικευμένα πλοία για την προστασία της υποβρύχιας υποδομής, όπως καλώδια και αγωγούς. Δηλαδή οι Βρετανοί θα έχουν δύο ακόμη πλοία ικανά να κάνουν δολιοφθορές στα βάθη της θάλασσας. ΠΗΓΗ

……………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ … για τους Nord Stream ( 1+2 )