Εκλογές στη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Δείτε αποτελέσματα

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μια γυναίκα ψηφίζει στις γενικές εκλογές στη Βραζιλία
© AP Photo / Eraldo Peres
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο και ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα μπήκαν στον δεύτερο γύρο, ανακοίνωσε το ανώτατο εκλογικό δικαστήριο της χώρας.
“Οι εκλογές καθορίζονται μαθηματικά στον δεύτερο γύρο”, αναφέρει η επιγραφή στο επίσημο παράρτημα του δικαστηρίου. 
Ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας στη Βραζιλία πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου. Ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου.
Με το 97,45% των ψήφων καταμετρημένο, προηγείται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα με 47,93%, ακολουθούμενος από τον νυν Ζαΐρ Μπολσονάρο με 43,63 τοις εκατό των ψήφων. Πηγή
………………..

Εικονογράφηση: yandex.ru. 

Εκλογές στη Βουλγαρία

Το κόμμα Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας, σε συνασπισμό με την Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων (GERB – SDS), κερδίζει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία μετά την επεξεργασία του 24,29% των πρωτοκόλλων. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της CEC, το GERB-SDS συγκεντρώνει το 25,36% των ψήφων. Το 21,61% των ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ του συνασπισμού Let’s Change, 11,06% για το κόμμα της Αναγέννησης, 10,09% για το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, το 9% για το συνασπισμό του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη Βουλγαρία, το 66%, για το μπλοκ “Δημοκρατική Βουλγαρία” – 7,31%, για τον σύλλογο «Bulgarian Sunrise» – 5,19%. Το 4,2% των ψηφοφόρων εξέφρασε τη στήριξή του στο κόμμα «Υπάρχει τέτοιος λαός».

Οι υπόλοιπες πολιτικές ενώσεις επί του παρόντος δεν ξεπερνούν το εκλογικό όριο του 4%. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται. Πηγή

…………………..

Εκλογές στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Το σημερινό μέλος του Προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, ανακοίνωσε τη νίκη του στις εκλογές για την προεδρία της Δημοκρατίας Σέρπσκα.

Αφού συνεχάρη τον Želka Cvijanovic για τη νίκη του στον αγώνα για τη θέση του μέλους της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο Ντόντικ είπε ότι ως πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, θα συνεργαστεί με τη Σερβία, την Ουγγαρία και τη Ρωσία.

Οι ψηφοφόροι από τις δύο οντότητες (υποκείμενα της ομοσπονδίας) της Β-Ε – τη Δημοκρατία Σέρπσκα (RS) και την Ομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (FBiH), καθώς και από την περιοχή Brcko, εξέλεξαν τρία μέλη του Προεδρείου (συλλογικός αρχηγός κράτους) της Β-Ε, τον πρόεδρο και δύο αντιπροέδρους της RS, 42 βουλευτές του Κοινοβουλίου της Β-Ε, 83 βουλευτές του κοινοβουλίου της RS και 98 βουλευτές του κοινοβουλίου της FBiH. Πηγή

…………………………………………………………………………………..