Γερμανία. Άγνωστα drones πάνω από γήπεδο εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: Business Insider

Άγνωστα drones εντοπίστηκαν πάνω από το γήπεδο εκπαίδευσης στη Βαυαρία, όπου εκπαιδεύονται στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας 

Daniil Vinogradov Άγνωστα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου πάνω από το γήπεδο εκπαίδευσης της Bundeswehr, που βρίσκεται στην κοινότητα Wildflecken στη Βαυαρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP την Κυριακή, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

«Τη νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου προς την 1η Οκτωβρίου καταγράφηκαν πολλαπλές περιπτώσεις μη επανδρωμένων οχημάτων που πετούσαν πάνω από το γήπεδο εκπαίδευσης Wildflecken. Η αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως και ξεκίνησε έρευνα», σχολίασε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας για την κατάσταση. Πηγές από περιφερειακές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν στο πρακτορείο ότι εμπλέκονται περισσότερα από 10 drones.

Σύμφωνα με το Business Insider, η τοποθεσία χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού να χειρίζεται τεθωρακισμένα οχήματα Dingo. Νωρίτερα, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ετοιμότητά της να μεταφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αυτού του τύπου εξοπλισμού στο Κίεβο.

Σημειώστε ότι το περιστατικό του Σαββάτου στο προπονητικό κέντρο της Βαυαρίας είναι το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα υποτιθέμενης κατασκοπείας κατά της Bundeswehr τον τελευταίο μήνα. Στα τέλη Αυγούστου, το Der Spiegel ανέφερε ότι «ύποπτα οχήματα» εμφανίστηκαν στην περιοχή της στρατιωτικής βάσης στο Idar-Oberstein, που βρίσκεται στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, καθώς και κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Βαυαρικό Grafenwöhr, από το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, παρακολουθούνταν οι είσοδοι στους στρατώνες.

Η δημοσίευση σημείωσε ότι η βάση στο Idar-Oberstein χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού να χειρίζεται τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Panzerhaubitze 2000 και στο Grafenwöhr, Αμερικανοί και Γερμανοί στρατιωτικοί ειδικοί βοηθούν επίσης τους Ουκρανούς να κατακτήσουν δυτικά μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της εικαζόμενης παρακολούθησης, άγνωστοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ειδικό εξοπλισμό για να καταγράψουν δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε το Der Spiegel.

………………………………………………………………………………….