Ένα Σουηδικό ναρκαλιευτικό δούλευε (;) κοντά στις διαρροές Nord Stream, 2 ημέρες πριν τη δολιοφθορά !! 

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Εικονογράφηση: anijefinder.com.

Δύο μέρες πριν από τη δολιοφθορά, ένα ναρκαλιευτικό από τη Σουηδία δούλευε κοντά στις διαρροές Nord Stream 

Λίγες μέρες πριν από τη δολιοφθορά, ένα πλοίο του σουηδικού Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν στον τόπο μελλοντικών διαρροών στο Nord Stream. Αυτό αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί. Σύμφωνα με τις πύλες πλοήγησης, πρόκειται για ναρκαλιευτικό, το οποίο βρισκόταν βορειοανατολικά του νησιού Bornholm στις 23-24 Σεπτεμβρίου.

Η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter αναφέρει ότι ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της χώρας βρισκόταν στην περιοχή Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα λίγες μέρες πριν από τις εκρήξεις. Η δημοσίευση ανέφερε στοιχεία από πύλες πλοήγησης ότι στις 22 Σεπτεμβρίου κατέληξε βορειοανατολικά του νησιού Bornholm, όπου βρέθηκαν τρεις διαρροές: δύο στο Nord Stream και μία στο Nord Stream 2.

Το σουηδικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε την τοποθεσία του πλοίου στην περιοχή, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τον σκοπό των εργασιών.

«Οι επιχειρήσεις μας στη θάλασσα υπόκεινται σε ιδιαίτερη μυστικότητα λόγω διαφόρων γεγονότων και της παγκόσμιας κατάστασης. Επομένως, δεν μιλάμε πολύ για αυτό που κάνουμε»,  είπε στο Dagens Nyheter ο επικεφαλής επικοινωνίας του Ναυτικού, Τζίμι Άνταμσον .

Σύμφωνα με την πύλη πλοήγησης Marinetraffic, μιλάμε για το ναρκαλιευτικό HMS Vinga (M75). Στις 23 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 19.00, αυτό το πλοίο βρισκόταν στα βορειοανατολικά του νησιού Bornholm – στην περιοχή των μελλοντικών διαρροών. Και μετά γύρισε το νησί από τα νότια και γύρω στα μεσάνυχτα ήταν δίπλα σε μια άλλη μελλοντική διαρροή – νοτιοανατολικά του Bornholm στο Nord Stream 2. Ανακαλύφθηκε πρώτη, το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα στοιχεία της ναυτιλιακής αρχής της Δανίας.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, το HMS Vinga επέστρεψε στην περιοχή των μελλοντικών διαρροών στα βορειοανατολικά του νησιού, μέχρι το μεσημέρι. Και μετά κατευθύνθηκε προς το Καλίνινγκραντ, όπου το ναρκαλιευτικό έκανε ένα πέρασμα και πήγε βόρεια. 27 Σεπτεμβρίου, στάθηκε στη Στοκχόλμη. Τώρα το πλοίο βρίσκεται και στην περιοχή των διαρροών του Nord Stream.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε ότι τον Μάρτιο, το αντιτορπιλικό USS Forrest Sherman (DDG-98) εκτελούσε ασκήσεις ελιγμών και επιχειρήσεων σκαφών στη Βαλτική Θάλασσα με το HMS Vinga. Αργότερα, τον Ιούνιο, το σουηδικό ναρκαλιευτικό συμμετείχε στην άσκηση Baltops, την οποία το ΝΑΤΟ διεξήγαγε στη σουηδική οικονομική ζώνη στην περιοχή Nord Stream.

Οι διαρροές από το Nord Stream έγιναν γνωστές τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου. Οι χειριστές του έργου ανέφεραν πτώση της πίεσης και στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν διαρροές. Η κύρια εκδοχή είναι ένα στοχευμένο σαμποτάζ.

Η Nord Stream 2 AG είπε ότι η ζημιά ήταν άνευ προηγουμένου. Κάθε γραμμή περιείχε έως και 177 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου.

«Η Nord Stream AG σχεδιάζει να ξεκινήσει την αξιολόγηση της ζημιάς στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 αφού λάβει τις κατάλληλες επίσημες άδειες. Η πρόσβαση στην κατεστραμμένη περιοχή επιτρέπεται μόνο αφού σταθεροποιηθεί η πίεση στον αγωγό αερίου και σταματήσει η διαρροή αερίου. Μέχρι την ολοκλήρωση της εκτίμησης των ζημιών, είναι αδύνατο να προβλεφθεί ο χρόνος αποκατάστασης της υποδομής μεταφοράς φυσικού αερίου».  – αναφέρει ο φορέας εκμετάλλευσης του Nord Stream.

Σε μια συνάντηση του ΝΑΤΟ, Δανοί εκπρόσωποι δήλωσαν ότι οι αγωγοί αερίου της Βαλτικής από τη Ρωσία στη Γερμανία υπέστησαν ζημιές από δύο εκρήξεις χωρητικότητας περίπου 500 κιλών TNT η καθεμία, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.

Υπάρχουν πολλές εκδοχές δολιοφθοράς: από μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα μέχρι δύτες που τοποθέτησαν εκρηκτικά. Το βάθος της θάλασσας στην περιοχή των διαρροών είναι περίπου 70 μέτρα. Ταυτόχρονα, η απόσταση μεταξύ των διαρροών στα βορειοανατολικά του νησιού Bornholm είναι από 3,5 km έως 5 km. Η διαρροή στα νοτιοανατολικά του νησιού απέχει περίπου 75 χιλιόμετρα από τα υπόλοιπα.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να παρουσιάσει εκδοχές για το τι συνέβη και τον πελάτη μέχρι το τέλος της έρευνας. Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν , είπε ότι η Ρωσία έχει ήδη υλικά που δείχνουν προς το δυτικό ίχνος των εκρήξεων του Nord Stream.

Η ίδια η Ρωσία μπορεί να κατηγορηθεί (σ.σ. ύπουλα) για δολιοφθορά στα Nord Streams, δεν αποκλείει ο κορυφαίος αναλυτής του FNEB και ειδικός του Οικονομικού Πανεπιστημίου υπό την κυβέρνηση της Ρωσίας Igor Yushkov .

«Σε τελική ανάλυση, είναι προφανές σε όλους ότι επρόκειτο για σκόπιμες εκρήξεις. Και πρέπει να δείξουν κάποιον. Όπως είναι φυσικό, οι Ευρωπαίοι δεν παραδέχονται ότι αυτό έγινε τουλάχιστον με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως, όλα θα χρεωθούν στη Ρωσία. Αν και έλεγαν συνέχεια ότι η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει το Nord Stream 2 και αυτός φέρεται να είναι ένας από τους στόχους του ρωσικού NWO στην Ουκρανία.  είπε ο Ιγκόρ Γιουσκόφ.

Ο Nord Stream δεν λειτούργησε, αλλά θα μπορούσε να ξαναρχίσει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πολύ παρόμοια με το σαμποτάζ, έθαψε αυτή τη δυνατότητα. Κάποιος προσπαθεί να διακόψει κάθε πιθανότητα αποκατάστασης των δεσμών μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, λένε οι ειδικοί. ΠΗΓΗ

………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ … για τους Nord Stream ( 1+2 )

……………………………………………………………………………………