Το Ιράν είναι έτοιμο να αντεπιτεθεί στις ΗΠΑ !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοχάμεντ Μπαγκερί. Εικονογράφηση: iswnews.com

Ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Μοχάμεντ Μπαγκερί, δεσμεύτηκε να απαντήσει σε οποιεσδήποτε «εχθρικές ενέργειες» εναντίον ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αυτό ανέφερε η ειδησεογραφική πύλη Al-Monitor στις 2 Οκτωβρίου. Οι απειλές ακολούθησαν την κατάρριψη της Τετάρτης ενός ιρανικού drone που φέρεται να κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, το Ερμπίλ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ιράν εξαπέλυσε μια σειρά επιδρομών με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον δυνάμεων της ιρανικής κουρδικής αντιπολίτευσης που εδρεύουν στην κουρδική περιοχή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια έγκυο γυναίκα και έναν αμερικανό υπήκοο.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων σε όλο το Ιράν που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini στις 16 Σεπτεμβρίου .

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραχίμ Ραΐσι είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από τις αναταραχές. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον εχθρό να αποδυναμώσει την εθνική μας ενότητα», είπε. «Εάν οι Αμερικανοί αναλάβουν δράση κατά των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα απαντήσουν σε αυτές τις εχθρικές ενέργειες και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να τους αντιμετωπίσουμε και να αντεπιτεθούμε», προειδοποίησε ο Μπαγκερί. Πρόσθεσε επίσης: «Εάν εχθρικές ενέργειες κατά του Ιράν προέρχονται από αμερικανικές βάσεις σε γειτονικές χώρες, σίγουρα θα απαντήσουμε σε αυτό».

δημοσιεύει η EAdaily

………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………..