Στόλτεμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία!! (Βεβαιώνει το “Στρίβειν δια του αρραβώνος”…η Ουκρανία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ μέλος του ΝΑΤΟ) !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Γενς Στόλτενμπεργκ. Εικονογράφηση: ria.ru

ΑΛΦΕΙΟΣ : Σε συνέχεια της πρόσφατης δήλωσης του ο Στόλτενμπεργκ, επανέλαβε πάλι σήμερα ότι “Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της κρίσης” , βεβαιώνοντας ότι η Ουκρανία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ μέλος του ΝΑΤΟ !!!

Γράφαμε … «κανείς δεν θα τον πάρει στα σοβαρά» !!! “Στρίβειν δια του αρραβώνος” , την έκαναν ΟΛΟΙ με ελαφρά πηδηματάκια, λέγοντας ουσιαστικά “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” !!!

Μετά την αίτηση του Ζελένσκι … ένας ένας τον αδειάζουν στον σκουπιδοτενεκέ !!! Πρώτος ο Στόλτενμπερκ“Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της κρίσης”. Ο Στόλτενμπεργκ απορρίπτει την άμεση ένταξη της Ουκρανίας !! …, Νέο “όχι” του ΝΑΤΟ στην αίτηση της Ουκρανίας από Annalena Baerbock: … και μετά διάφοροι άλλοι, … παρηγοριά έμειναν οι χώρες της Βαλτικής σαν πικρό φάρμακο του άρρωστου Ουκρανού !!

Το καθοριστικό “όχι” του ΝΑΤΟ, εξήγησε και ο Άντονι Μπλίνκεν εκφράζοντας την θέση και των Ηνωμένων Πολιτειών !!!

Παρά ταύτα, 8 χώρες από τις 30 υποστήριξαν την απόφαση της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ !!!

[ 8 πρόεδροι κρατών μελών του ΝΑΤΟ από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη υπέγραψαν αντίστοιχη κοινή δήλωση. Πρόκειται για τους προέδρους της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σλοβακίας, του Μαυροβουνίου, της Τσεχίας και της Εσθονίας«Υποστηρίζουμε σθεναρά την απόφαση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι για τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας». σημειώνεται στο έγγραφο. ]
.
Κι εκεί που λέγαμε … παρηγοριά έμειναν οι χώρες της Βαλτικής σαν πικρό φάρμακο του άρρωστου Ουκρανού , προστέθηκαν και μερικές ακόμα, μεταξύ των οποίων και δύο κομμάτια της διαλυμένης από το ΝΑΤΟ Γιουγκοσλαβίας … ( εκείνη η διάλυση ήταν από τους “καλούς” της “σωστής πλευράς” στην οποία βρίσκεται μαζί με την “βόρεια μακεδονία” και ο Μωϋσής Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος είπε, δηλώνοντας μάλιστα ότι “διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσσίας” … )

………………………………………..

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα στηρίξει το Κίεβο, αλλά δεν είμαστε μέρος στη σύγκρουση 

Αν και η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα, 2 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος στη σύγκρουση. Παρέχουμε υποστήριξη στην Ουκρανία, μια ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα στην Ευρώπη που έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στην επιθετικότητα», είπε. «Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη».

Την ίδια ώρα, ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «επικίνδυνη και ανεύθυνη» τη ρητορική σχετικά με το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Για αυτόν τον λόγο, έχουμε καταστήσει σαφές στον Πρόεδρο Πούτιν ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία και, φυσικά, θα αλλάξει τη φύση της σύγκρουσης», είπε. Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει να εξαπολυθεί».

( 1 Αυγούστου 2022 Ο Πούτιν είπε “Δεν πρέπει ποτέ να γίνει πυρηνικός πόλεμος. Δεν θα υπάρχουν νικητές” )

Την περασμένη εβδομάδα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι η Δύση εισήγαγε το πυρηνικό ζήτημα στον πολιτικό λόγο.

«Γιατί είναι έτσι, γιατί ακριβώς η Δύση; Επειδή όλα στο ενεργητικό ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του καθεστώτος του Κιέβου και του Ζελένσκι για την ανάγκη να έχει το Κίεβο πυρηνικά όπλα και, κατά συνέπεια, να τα χρησιμοποιήσει ως παράγοντα – πρακτικό, πολιτικό, με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό βέβαια είχε προϋποθέσεις και δεν ξεκίνησε το 2022. Όλα ξεκίνησαν με την ενεργό συζήτηση για το πυρηνικό ζήτημα από το ουκρανικό πολιτικό «κατεστημένο» που υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον τις τελευταίες δεκαετίες».  τόνισε η Ζαχάροβα.

δημοσιεύει η EAdaily

………………………………………………………………………………..