Ο πρόεδρος της Νικαράγουας κατηγορεί την Καθολική Εκκλησία για απόπειρα πραξικοπήματος

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος της Νικαράγουας Daniel Ortega κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Μανάγουα - RIA Novosti, 1920, 29/09/2022
ΑΛΦΕΙΟΣ : Όπως λέει κι ο Ορτέγκα : “Από πότε χρειάζονται ιερείς για πραξικοπήματα;” … Έλα ντε !!! Είναι ιστορικό γεγονός πάντως, ότι ο “θεός” , είναι πραξικοπηματίας !!! Βρίθει η ιστορία, από τη βιβλική ακόμα, μέχρι τη σημερινή, με αμέτρητα παραδείγματα “θεϊκών” πραξικοπημάτων, με διάφορους “δολοτρόπους” και “δολοθεϊκά” μέσα !!!
…………………..
Ορισμένοι καθολικοί ιερείς στη Νικαράγουα ζήτησαν τη σύλληψη στρατιωτικών μονάδων και τη δολοφονία του προέδρου, δήλωσε ο πρόεδρος Ντάνιελ Ορτέγκα.
.
Η Καθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί τους επισκόπους της εδώ στη Νικαράγουα για να πραγματοποιήσει πραξικόπημα. Από πότε χρειάζονται ιερείς για πραξικοπήματα;” – είπε ο Ορτέγκα στις εκδηλώσεις με αφορμή την 43η επέτειο από τη δημιουργία της εθνικής αστυνομίας. Η παράσταση μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ορισμένοι από τους ιερείς στη χώρα προέτρεψαν το ποίμνιο να πραγματοποιήσει πραξικόπημα, μίλησαν για κατάληψη στρατιωτικών μονάδων και ζήτησαν τη φυσική εκκαθάρισή του. Σχολιάζοντας την κριτική που σχετίζεται με την παραβίαση της δημοκρατίας στη χώρα, ο πρόεδρος είπε ότι η εκκλησία δεν έχει δικαίωμα σε αυτήν, αφού είναι η ίδια μια δικτατορία.
.
“Από πότε έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για δημοκρατία; Ποιος επιλέγει τους ιερείς και τους επισκόπους, τον πάπα, τους καρδινάλιους, πόσους ψηφίζουν; να μην διορίζουν. Αυτή (Αγία Έδρα – επιμ.) είναι μια ιδανική δικτατορία, μια εξαιρετική τυραννία», πρόσθεσε ο Ορτέγκα.
.
Τον Αύγουστο, η αστυνομία της Νικαράγουας έθεσε τον επίσκοπο Rolando Alvarez της Matagalpa σε κατ’ οίκον περιορισμό και έστειλε επτά από τους υπαλλήλους του σε αστυνομική κράτηση: τέσσερις ιερείς, δύο ιεροδιδασκάλους και έναν λαϊκό. Κατηγορούνται για υποκίνηση βίαιων ενεργειών κατά του πληθυσμού της χώρας και αποσταθεροποίηση της κατάστασης,
… όπως μεταδίδει την είδηση το ria-ru

……………………………………………………………………………………….