Ιράν. Ένοπλοι αυτονομιστές σκότωσαν Φρουρούς σε αστυνομικό τμήμα. Η κατάσταση θερμαίνεται !!!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: tass.ru

Μια επίθεση από ένοπλους αυτονομιστές σε αστυνομικό τμήμα στο νοτιοανατολικό Ιράν σκότωσε 19 άτομα, μεταξύ των οποίων τρία μέλη της επίλεκτης ιρανικής φρουράς της Ισλαμικής Επανάστασης. Αυτό ανέφερε την 1η Οκτωβρίου το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι δράστες χάθηκαν ανάμεσα στους πιστούς κοντά σε ένα τζαμί στην πόλη Ζαχεντάν και επιτέθηκαν σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα. Επίσημη πηγή, επικαλούμενη τον κυβερνήτη της επαρχίας Χοσεΐν Μονταρέσι , είπε ότι 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν και 32 φρουροί, μεταξύ των οποίων και εθελοντές από το απόσπασμα Basij.

Η επαρχία Σιστάν και Μπαλουχιστάν συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και έχει ήδη γίνει σκηνικό επιθέσεων κατά των δυνάμεων ασφαλείας από αυτονομιστές Μπαλόχ. Το Tasnim και άλλα ιρανικά ειδησεογραφικά μέσα που συνδέονται με την κυβέρνηση ανέφεραν ότι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών των Φρουρών, Σεγιέντ Αλί Μουσαβί, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αργότερα πέθανε.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………..