ΗΠΑ. Το Κογκρέσο ζητά κυρώσεις κατά της Αλγερίας, όπως με της Τουρκίας, λόγω δεσμών με τη Ρωσσία !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΛΦΕΙΟΣ : Έτσι όπως το πάνε οι αμερικάνοι, σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην της έχουν επιβάλει κυρώσεις !!! Οι αντιδράσεις τους, είναι σίγουρο, ότι δημιουργούν εχθρούς εναντίον τους παντού και δείχνουν ότι οδεύουν στην πτώση της “αυτοκρατορίας” τους, όπως όλες οι αυτοκρατορίες στις τελευταίες τους ημέρες !!!
Η ουσιαστική αιτία της επιθανάτιας αγωνίας τους και των σπασμωδικών κινήσεων τους λέγεται … BRICS
…………………………….
Το Κογκρέσο εμπνέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με κυρώσεις κατά της Αλγερίας για αυξανόμενους δεσμούς με τη Ρωσσία

Μια δικομματική ομάδα αμερικανών βουλευτών έστειλε την Πέμπτη επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εκφράζοντας ανησυχία για τους αυξανόμενους δεσμούς της Αλγερίας με τη Ρωσία και ζητώντας κυρώσεις εναντίον αξιωματούχων της κυβέρνησης της βορειοαφρικανικής χώρας για συμφωνία όπλων με τη Μόσχα, όπως μεταδίδει η EADaily

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι η Ρεπουμπλικανός του Κογκρέσου Λίζα ΜακΚλέιν .

Η επιστολή αναφέρει ότι η Αλγερία υπέγραψε πέρυσι συμφωνία εξοπλισμών αξίας άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Ρωσία. Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια στην Αραβική Δημοκρατία μαχητικών πολλαπλών χρήσεων, συστημάτων αεράμυνας και άλλων επιθετικών και αμυντικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τον νόμο Countering America’s Adversaries Through Sanctions (CAATSA), τον οποίο ψήφισε το Κογκρέσο των ΗΠΑ το 2017, πρέπει να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα κατά των χωρών που συνάπτουν συμφωνίες άμυνας ή πληροφοριών με τη Ρωσία, υπενθυμίζει το παναραβικό τηλεοπτικό κανάλι.

«Το συμβόλαιο όπλων μεταξύ της Αλγερίας και της Ρωσίας χαρακτηρίζεται αναμφισβήτητα ως «σημαντική συμφωνία» σύμφωνα με την CAATSA. Ωστόσο, καμία από τις κυρώσεις που έχετε στη διάθεσή σας δεν έχει αναπτυχθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ»,  αναφέρει η επιστολή των μελών του Κογκρέσου προς τον Μπλίνκεν.

Το έγγραφο υπογράφεται από 27 Αμερικανούς νομοθέτες.

Η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε κυρώσεις χρησιμοποιώντας CAATSA κατά της Τουρκίας αφού ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή σύναψε συμφωνία για την απόκτηση ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, σημειώνει η Al-Arabiya.

Όπως ανέφερε η EADaily , οι κοινές ρωσο-αλγερινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις των χερσαίων δυνάμεων Desert Shield-2022 έχουν προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου στην Αλγερία στο εκπαιδευτικό κέντρο Hamakir .

…………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Πούτιν: «Για 1160 χρόνια, μάθαμε σταθερά ότι είναι θανάσιμα επικίνδυνο για τη Ρωσία να αποδυναμώσει την κυριαρχία της έστω και για λίγο…»

BRICS. Ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmajid Tebboun ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας του να ενταχθεί !!

Η Αλγερία τελείωσε από φθηνό φυσικό αέριο για την Ευρώπη: οι τιμές για την Ισπανία θα αυξηθούν κατά 2-3 φορές

Αγωγός Trans-Sahara. Μπορεί το Αφρικανικό αέριο να αντικαταστήσει το Ρωσσικό στην Ευρώπη;

Ο πρόεδρος της Αλγερίας δέχεται τον Μακρόν μιλώντας στα αραβικά !! Το πρόβλημα της αποικιακής κληρονομιάς παραμένει άλυτο !!

Monsieur Macron … είναι λογικό να σε αντιμετωπίσουν εχθρικά στην Αλγερία !! πλήθος του φώναξε βρισιές στην πόλη Οράν !!

Ινδός πρωθυπουργός: «Ούπω καιρός» -Πούτιν: «Ουκέτι καιρός»

……………………………………………………………………………………