Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου, 2023

“Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της κρίσης”. Ο Στόλτενμπεργκ απορρίπτει την άμεση ένταξη της Ουκρανίας !!

News Politics TOP STORIES ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στόλτενμπεργκ: Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα αποφασίσουν για το αίτημα ένταξης της Ουκρανίας, δήλωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας Τι απάντησε ο Γενς Στόλενμπεργκ στο αίτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ο ίδιος στην ομιλία του δεν ανέφερε στην ομιλία του τίποτα για την αίτηση της Ουκρανίας !!! Μετά την ομιλία τους αναγκάστηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου !!! Και η απάντησή του ήταν : “Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της κρίσης” !!!

……………………………………………….

Το «μπαλάκι» στις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ πέταξε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με το αίτημα της Ουκρανίας για «ταχεία ένταξη» στη Συμμαχία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι η Συμμαχία εστιάζει αυτή τη στιγμή στη στήριξη της Ουκρανίας.

Η συνέντευξη Τύπου του Στόλτενμπεργκ

Αρχικά, ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στην προσάρτηση «ευρωπαϊκού εδάφους» από τη Ρωσία, που χαρακτήρισε παράνομη και τη μεγαλύτερη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό «δεν αλλάζει την δέσμευσή μας για στήριξη της Ουκρανίας. Το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος της σύγκρουσης», σημείωσε.

«Ο Πούτιν κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες, εκτοξεύει ανεύθυνες απειλές περί πυρηνικών και τώρα προσαρτά παράνομα και άλλα ουκρανικά εδάφη. Όλα αυτά μαζί συνιστούν τη σοβαρότερη κλιμάκωση από την έναρξη του πολέμου», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επανέλαβε την «αταλάντευτη υποστήριξη» των συμμάχων στην ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. «Αν αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει στην Ουκρανία, θα είναι καταστροφικό για την Ουκρανία και επικίνδυνο για εμάς», πρόσθεσε.

Το Κίεβο, τόνισε, έχει το δικαίωμα να ανακαταλάβει τα ουκρανικά εδάφη. Κάλεσε επίσης τον Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο γιατί «είναι υπεύθυνος που τον άρχισε».

Αναφερόμενος στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, είπε ότι οι Σύμμαχοι στηρίζουν το δικαίωμά της να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει. ΠΗΓΗ

………………………………………………………………….

«κανείς δεν θα τον πάρει στα σοβαρά» !!!
ΑΛΦΕΙΟΣ : “Εικόνα της κοινωνίας είναι οι κυβερνώντες” , λέει ο λαός !!! Δείτε τις φάτσες στη φωτογραφία !!! Ειδικά εκείνος ο γορίλας αριστερά … , πως να τους πάρει κανείς στα σοβαρά τους αλογοσούρτες της κακιάς ώρας , που ψάχνουν τρόπο να φάνε το καταπέτασμα (5δις δολάρια τον μήνα ζήτησε ο Ζελένσκι) κι ονειρεύονται να τους γράψει η ιστορία ότι προκάλεσαν τον Γ’ Π.Π. !!!

Εικονογράφηση: Τηλεγραφικό κανάλι του Βλαντιμίρ Ζελένσκι 

Τη δήλωση του Κιέβου για την ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ «κανείς δεν θα πάρει στα σοβαρά», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την EAdaily

«Πρώτον», είπε ο γερουσιαστής στο ραδιόφωνο του Sputnik, «Το ΝΑΤΟ δεν δέχεται ποτέ μια εμπόλεμη χώρα στις τάξεις του. Επιπλέον, η Ουκρανία έχει συνεχείς διαφωνίες. Όπως η Ουκρανία έλεγε στην Κριμαία όλα αυτά τα οκτώ χρόνια ότι «αυτή είναι μια προσάρτηση», τώρα θα πει το ίδιο πράγμα για τα νέα ρωσικά εδάφη. Από τη στιγμή που η Ουκρανία γίνει, ας πούμε τυχαία, μέλος του ΝΑΤΟ, τότε το ίδιο το ΝΑΤΟ έχει πρόβλημα με τη Ρωσία. Δεδομένου ότι η Ουκρανία δεν θα εγκαταλείψει τις τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Ρωσίας, ωθεί έτσι το ΝΑΤΟ σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αυτός είναι ένας ανοιχτός πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Δεν είμαι σίγουρος ότι το ΝΑΤΟ χρειάζεται πραγματικά έναν πόλεμο με τη Ρωσία».

Κατά τη γνώμη του, η συμμαχία θα ενεργήσει διαφορετικά.

«Θα εξακολουθήσουν να αναγκάζουν το Κίεβο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας. Αλλά οι συνθήκες μας έχουν αλλάξει. Κάποιες συνθήκες ήταν δύο, πριν από ένα μήνα – τώρα οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Έχουμε τέσσερις νέες περιοχές, αυτοί είναι οι άνθρωποι μας, η επικράτεια είναι διαφορετική. Και θα μιλήσουμε λαμβάνοντας υπόψη τον σημερινό παράγοντα: την είσοδο αυτών των περιοχών στη Ρωσία».  τόνισε ο Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ.

……………………………………………………………………………………….