Οι ΗΠΑ προκαλούν πυρηνική σύγκρουση – Ανατόλι Antonov, Πρέσβης της Ρωσσίας

News ΑΡΘΡΑ

Ανατόλι Αντόνοφ. Εικονογράφηση antimaidan.ru 

Οι ΗΠΑ προκαλούν πυρηνική σύγκρουση – Πρέσβης Antonov 

Σήμερα είναι απολύτως σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται άμεσα στην ένοπλη σύγκρουση στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, μεταδίδει η EAdaily

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ γράφει σχετικά στο άρθρο του για το περιοδικό The National Interest . Κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ωθούν την κατάσταση προς μια σύγκρουση μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων, η οποία είναι γεμάτη απρόβλεπτες συνέπειες.

«Σήμερα, το προφανές γεγονός είναι η άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στις εχθροπραξίες του καθεστώτος του Κιέβου. Οι παραδόσεις φονικών όπλων αυξάνονται ανοιχτά».  – λέει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, εκτός από τις προμήθειες όπλων, οι Αμερικανοί συμμετέχουν άμεσα στον κοινό σχεδιασμό στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσίας, ενώ παρέχουν επίσης πληροφορίες στο Κίεβο. Επιπλέον, οι Ουκρανοί εκπαιδεύονται στην τέχνη του πολέμου χρησιμοποιώντας εξοπλισμό του ΝΑΤΟ.

«Η αίσθηση είναι ότι η Ρωσία δοκιμάζεται για δύναμη . Θέλουν να ελέγξουν πόση υπομονή έχουμε αρκετή για να μην αντιδρούμε σε ανοιχτά εχθρικές ενέργειες και επιθέσεις. Στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον ωθεί την κατάσταση προς μια σύγκρουση μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων, γεμάτη με απρόβλεπτες συνέπειες.  – συνοψίζει ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής.

Όπως ανέφερε η EADaily , ο Anatoly Antonov είπε νωρίτερα ότι προκαλώντας το καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει τις περιοχές LPR, DPR, Zaporozhye και Kherson, οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

…………………………………………………………………………….