Μπάιντεν την 7/2/2022: Τέλος ο Nord Stream 2, αν η Ρωσσία εισβάλλει στην Ουκρανία!! Τι να εννοούσε ;;

News TOP STORIES

Την 7/2/2022 δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν: Τέλος ο Nord Stream 2, αν η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία

Σήμερα 28/9/2022 Το Κρεμλίνο λέει ότι δεν γνωρίζει τι εννοούσε ο Μπάιντεν για τον Nord Stream 

Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τι εννοούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όταν μίλησε για την ανάγκη να απαλλαγούμε από το Nord Stream 2. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Θυμάστε τις δηλώσεις του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, που έγιναν στις αρχές Φεβρουαρίου, ο οποίος υποσχέθηκε τότε να απαλλαγεί από τον Nord Stream 2», είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου. «Τι είχε στο μυαλό του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν το γνωρίζουμε».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Gazprom, ως ιδιοκτήτης του αγωγού, θα επιμείνει να συμμετάσχει στην έρευνα για τις πρόσφατες εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

«Ο σωλήνας έχει έναν ιδιοκτήτη και η Gazprom σχετίζεται με το ακίνητο. Φυσικά, χωρίς αυτό είναι αδύνατο», είπε ο Πεσκόφ. «Δεν είναι χωρίς ιδιοκτήτη, αυτός ο σωλήνας».

…………………………….

Εκρήξεις στους Nord Streams: ο πόλεμος του φυσικού αερίου έχει μπει σε καυτό στάδιο

Την 28/9/2022 Ο πρώην υπ.Εξ. της Πολωνίας ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την ανατίναξη του “Nord Stream”

…………………………………………………………………………….

Το dimpenews.com έχοντας έναν μακροσκελή τίτλο … [ Ελικόπτερα από το αμερικάνικο πλοίο Kirsarge UDC πέταξαν πάνω από τα επίμαχα σημεία αγωγών πριν τις εκρήξεις. Η θαλαμηγός ”Κοπέρνικος” από την Πολωνία προσέγγισε στα 25χλμ και μετά δεν έδινε σήμα! Ήταν υποβρύχιο drone; Και άλλες εκδοχές για την Διεθνή τρομοκρατική επίθεση κατά αγωγών Nord Stream 1 και 2! ”Ευχαριστούμε ΗΠΑ” …. για την ανατίναξη από τον τ. ΥΠΕΞ Πολωνίας!!!. ] γράφει μεταξύ άλλων … :

[ …Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις του «Vatfor» των ελιγμών Σεπτεμβρίου της αμερικανικής αεροπορίας στη ζώνη του σημερινού ατυχήματος (ή μπορούμε ήδη να πούμε ότι ήταν δολιοφθορά;) στους σωλήνες SP-1 και SP-2.

Ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξαν πάνω από τον τόπο του ατυχήματος στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream

Εν ολίγοις, οι διαδρομές κίνησης των ελικοπτέρων MH-60S που απογειώνονταν από το πλοίο USS Kearsarge συμπίπτουν σαφώς με τα σημεία των εκρήξεων στους αγωγούς.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «Εάν η Ρωσία εισβάλει… τότε δεν θα υπάρχει άλλος Nord Stream 2». Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό». Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο, «Μα πώς ακριβώς θα το κάνετε, αφού… το έργο είναι υπό γερμανικό έλεγχο;» Ο Μπάιντεν απάντησε: «Σας υπόσχομαι, μπορούμε να το κάνουμε».…….

ένα πιθανό μέσο επίθεσης στον αγωγό είναι ο λεγόμενος καταστροφέας ναρκών – ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα μιας χρήσης (UUV), που ελέγχεται από ένα επιφανειακό πλοίο μέσω ενός καλωδίου οπτικών ινών, με τη δική του τηλεοπτική κάμερα και ένα απλό σόναρ.

Το γνωστό γιοτ στην Πολωνία βρισκόταν στην περιοχή της διαρροής αερίου του Nord Stream 2 όταν ξεκίνησε.

Σύμφωνα με το AIS και τους δορυφόρους στις πύλες πλοήγησης, το γιοτ Copernicus αναχώρησε από το πολωνικό λιμάνι Hel στον κόλπο του Γκντανσκ το μεσημέρι της 22ας Σεπτεμβρίου και έφτασε στο λιμάνι Nexo στο νησί Bornholm το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου. Ακολουθώντας το 9θέσιο πλοίο πήγε σε ένα κοντινό μικρό νησί στο αρχιπέλαγος Kristiansö στα ανατολικά. Και στις 25 Σεπτεμβρίου στις 17.00 κατευθύνθηκε προς το πολωνικό λιμάνι Vladislavovka στον κόλπο του Γκντανσκ. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 22.43 ο Κοπέρνικος βρισκόταν σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το σημείο της μελλοντικής διαρροής στο Nord Stream 2 και περίπου 25 χιλιομέτρων από το σημείο της ζημιάς στο Nord Stream. Μετά από αυτό, το σήμα θέσης του πλοίου εξαφανίστηκε. Και εμφανίστηκε, κρίνοντας από τα δεδομένα των πυλών πλοήγησης, ήδη στις 14.34 της 26ης Σεπτεμβρίου, όταν το πλοίο πλησίαζε στο λιμάνι της Vladislavovka.

Κι άλλα σενάρια….

Άραγε τι θα συμβεί εάν οι κυβερνήσεις της Δανίας και της Σουηδίας και η κοινωνία τους μάθουν ότι στη σημερινή συνοπτική έκθεση, έχει έρθει ανοιχτή έκθεση στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι Βρετανοί αυτοδύτες από το Βασιλικό Ναυτικό διεξάγουν ασκήσεις στην περιοχή της του Bornholm για τρίτη μέρα;
Και ποια θα είναι η έκπληξη των Ευρωπαίων γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες όταν δουν στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ την απάντηση ενός μυστικού αμερικανικού ερευνητικού ινστιτούτου, που ανήκει στο Πεντάγωνο, ότι στις 23 Αυγούστου πούλησαν δύο από τους τελευταίους υποβρύχιους ρομποτικούς χειριστές για εργασία σε βάθη έως 150 μέτρα; Και πώς θα επηρεάσει το γεγονός της σημερινής τελετής βράβευσης δύο ναυτών από τον Στόλο της Μ Βρετανίας που έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 ώρα Μόσχας, σ΄εκδήλωση για τις σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Και πώς θα επιβιώσει ολόκληρος ο πολιτισμένος δυτικός κόσμος εάν η κυβέρνηση του Ισραήλ δημοσιεύσει τη χθεσινή έκθεση της Μοσάντ για την επιτυχή δολιοφθορά των ρωσικών εγκαταστάσεων ενεργειακής υποδομής από PMC υπό τη διοίκηση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ;

Το Reuters και το Spiegel: οι υπηρεσίες της CIA είχαν προειδοποιήσει πριν αρκετές εβδομάδες τη Γερμανία για πιθανές επιθέσεις κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα. Λογικό ήξεραν το πότε αν είναι οι ενορχηστρωτές επιθέσεων.

Εάν αποδειχτεί η εκδοχή για τη σκόπιμη φύση της ζημιάς στα Nord Streams, τότε αυτό δεν πρέπει να χαρακτηριστεί «δολιοφθορά», όπως κάνουν τώρα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Αυτό πρέπει να χαρακτηριστεί πράξη διεθνούς τρομοκρατίας αναφέρουν ρώσικες πηγές.

Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο…

Οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους Nord Stream 1,2 όπως το 1983 σαμποτέρ της CIA για ν’ ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαντινίστα στη Νικαράγουα ανατίναξαν υποθαλάσσιο αγωγό στο λιμάνι του Πουέρτο Σαντίνο;

. Χθες, κάποιος ανατίναξε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, τρεις γραμμές ταυτόχρονα, σε διαφορετικά σημεία. Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Radek Sikorski έχει ήδη ευχαριστήσει τους Αμερικανούς μέσω Twitter ]

…………………………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

«Εκεί μυρίζει Πολωνία»: το σαμποτάζ στο Nord Stream συνέπεσε με το άνοιγμα του Baltic Pipe

Περί σαμποτάζ το ανάγνωσμα για NORD STREAM

Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Πώς οι ΗΠΑ σχεδίασαν τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη – (δημοσίευση Σουηδικής εφημερίδας!)

……………………………………………………………………………