Η Exxon Neftegas Ltd της Exxon Mobil σταμάτησε την παραγωγή πετρελαίου και φ/α στο έργο Sakhalin-1

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπεράκτια πλατφόρμα Orlan στη Θάλασσα του Okhotsk, που συμμετέχει στο έργο Sakhalin-1 - RIA Novosti, 1920, 28/09/2022
© RIA Novosti Η υπεράκτια πλατφόρμα Orlan στη Θάλασσα του Okhotsk που συμμετέχει στο έργο Sakhalin-1. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : Ο ενεργειακός (και οικονομικός) πόλεμος καλά κρατεί !! Η Exxon Neftegas Ltd της αμερικανικής Exxon Mobil σταμάτησε την παραγωγή ρωσσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στο έργο Sakhalin-1
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σταμάτησε στο έργο Sakhalin-1
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο έργο Sakhalin-1 έχει σταματήσει, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Σαχαλίνης Valery Limarenko, μιλώντας στο Ενεργειακό Φόρουμ της Άπω Ανατολής, σύμφωνα με το RIA Novosti
.
Υπενθύμισε ότι η Exxon Neftegas Ltd είχε ενημερώσει τον Απρίλιο για μείωση του όγκου παραγωγής, επικαλούμενη συνθήκες ανωτέρας βίας.

“Ο όγκος παραγωγής πετρελαίου και συμπυκνώματος κατά τους επτά μήνες του τρέχοντος έτους έχει σχεδόν μειωθεί στο μισό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Και αυτή τη στιγμή, η παραγωγή πετρελαίου έχει σταματήσει”, δήλωσε ο Λιμαρένκο.

Η Sakhalin-1 αναμένεται να παράγει 4,2 εκατομμύρια τόνους στο τέλος του έτους αντί για τους προγραμματισμένους 8,9 εκατομμύρια τόνους.
Μείωση σχεδιάζεται και για το φυσικό αέριο, καθώς η εταιρεία έχει αναστείλει την παραγωγή της από τις 16 Σεπτεμβρίου, κατέληξε ο κυβερνήτης.
.
Η Exxon Neftegas Ltd είναι θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού πετρελαίου και φυσικού αερίου ExxonMobil . Στις αρχές Μαρτίου, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποσυρθεί από το Sakhalin-1.
.
Το έργο αυτό υλοποιείται υπό τους όρους μιας συμφωνίας διανομής παραγωγής. Διαχειριστής του έργου με μερίδιο 30% είναι η Exxon Neftegas Ltd, η Rosneft έχει το 20%, η Ιαπωνική Sodeco έχει το 30% και η Ινδική ONGC έχει το 20%.
Δεξαμενόπλοιο στον τερματικό σταθμό για την αποστολή LNG του έργου Sakhalin-2 - RIA Novosti, 1920, 06/07/2022

……………………………………………………………………….