Breaking news. Η Γερμανία υποψιάζεται σαμποτάζ κατά των αγωγών Nord Stream (1+2)

News TOP STORIES ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

συστήματα σωληνώσεων και συσκευές διακοπής λειτουργίας.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Γράφαμε στις δύο ΕΚΤΑΚΤΕΣ δημοσιεύσεις μας, στην πρώτη ότι … Υποψιαζόμαστε ότι μάλλον πρόκειται για δολιοφθορά !!! Και στη δεύτερη ότι … οι υποψίες μας γίνονται “βάσιμες” !!!

Δεν πέρασαν μερικές ώρες και οι προφητικές υποψίες μας ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ !!!

Οι αγωγοί Nord Stream (1) και Nord Stream 2 μπορεί να έχουν καταστραφεί από στοχευμένες επιθέσεις !!! Και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας υποψιάζεται στοχευμένα χτυπήματα !!! Αυτό δημοσιεύεται στον επίσημο γερμανικό τύπο !!! 

Τώρα μένει να δούμε ποιοί κρύβονται πίσω από τα καταστροφικά σαμποτάζ …

………………………………………..

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο τη Ναυτιλιακή Αρχή της Σουηδίας, “υπάρχουν δύο διαρροές στο Nord Stream: μία στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας και μία στην οικονομική ζώνη της Δανίας. Είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη”… , αναφέρει το RIA Novosti

“Κάποιος προσπαθεί να διακόψει κάθε πιθανότητα αποκατάστασης των δεσμών μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, λένε οι ειδικοί” , σύμφωνα με την EAdaily , που συνεχίζει σε ένα εκτενές δημοσίευμα …

«Προφανώς, η πιθανότητα τυχαίας πρόσκρουσης, ήδη χαμηλή στην περίπτωση του Nord Stream 2, είναι πλέον εντελώς κοντά στο μηδέν. Τα άτομα που ενδιαφέρονται να διακόψουν τους δεσμούς φυσικού αερίου μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης είναι γνωστά και δεν έχουν ποτέ μεταμφιεστεί ιδιαίτερα», λέει ο Alexei Grivach , αναπληρωτής διευθυντής του National Energy Security Fund (FNEB) .

Σύμφωνα με την πηγή του Tagesspiegel, η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του περιστατικού. Εμπλέκονται οι ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας της Γερμανίας. «Δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα σενάριο που δεν είναι στοχευμένο σαμποτάζ. Όλα μιλούν ενάντια στη σύμπτωση, – η πηγή αναφέρει τη δημοσίευση.

«Όπως έγραψε ο Ίαν Φλέμινγκ (ο συγγραφέας του Τζέιμς Μποντ), η μία είναι ατύχημα, οι δύο είναι σύμπτωση και η τρίτη είναι η δράση των εχθρών», σημείωσε στο Twitter  ο αρθρογράφος του Bloomberg, Χαβιέ Μπλας .

Ο Igor Yushkov , κορυφαίος αναλυτής της FNEB και ειδικός στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο υπό την κυβέρνηση της Ρωσίας , πιστεύει ότι η ΕΕ και η Ρωσία θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να επαναλάβουν τις προμήθειες και, για παράδειγμα, να επιστρέψουν έναν επισκευασμένο στρόβιλο.

«Αν αφαιρέσετε την πολιτική, μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες. Και το Nord Stream 2 ήταν γενικά έτοιμο να ξεκινήσει. Έτσι εξαφανίστηκε η δυνατότητα τροφοδοσίας της Γερμανίας και μέσω αυτής της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για την Ευρώπη. Κάποιος δέρνει, πρώτα απ’ όλα, στη Γερμανία. Πριν από αυτό, υπήρξαν εκκλήσεις από την Πολωνία να αποσυναρμολογηθεί ο αγωγός φυσικού αερίου και να καούν όλες οι γέφυρες. Και τώρα συμβαίνει αυτό το σαμποτάζ », λέει ο ειδικός.

«Αυτό είναι επωφελές για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πρέπει να θάψουν τη γερμανο-ρωσική συνεργασία, η οποία διήρκεσε περισσότερα από 50 χρόνια. Και, κατά συνέπεια, να μην δοθεί η ευκαιρία να αποκατασταθούν οι σχέσεις και να συνδεθεί η ΕΕ στην αγορά LNG. Αποσπούν τελικά τη Ρωσία από την Ευρώπη όσον αφορά την αλληλεπίδραση φυσικού αερίου. Η Ρωσία έχει τρεις αγωγούς φυσικού αερίου. Υπάρχουν κυρώσεις και αντικυρώσεις στην Yamal-Europe. Η ουκρανική διέλευση είναι περιορισμένη, καθώς το Κίεβο δεν δέχεται φυσικό αέριο στο Sokhranivka, το οποίο βρίσκεται τώρα στο LPR. Ο ευρωπαϊκός κλάδος του Turkish Stream παραμένει, αλλά είναι μικρός, 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως  », προσθέτει ο Igor Yushkov. Θυμήθηκε μια συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε ακόμη και πριν από την ειδική επιχείρηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να σταματήσουν τον Nord Stream 2 εάν η Ρωσία «εδείκνυε» επιθετικότητα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου σημειώθηκε κοντά στο δανικό νησί Bornholm μεταξύ Πολωνίας και Σουηδίας. Εάν ανακαλύφθηκε διαρροή αερίου στο Nord Stream 2 στα νοτιοανατολικά του νησιού – στα σύνορα των χωρικών υδάτων της Δανίας και της ουδέτερης ζώνης, στη συνέχεια στο Nord Stream – στα βορειοανατολικά. Η απόσταση μεταξύ των σημείων διαρροής στους αγωγούς αερίου είναι περίπου 70 χιλιόμετρα. Υπάρχουν 3,5 χιλιόμετρα μεταξύ των σημείων διαρροής στο Nord Stream.

Σημεία ζημιάς στο Nord Stream με διευκρινίσεις από τη ναυτιλιακή διοίκηση της Δανίας. Εικονογράφηση: dma.dk.
Σημείο ζημιάς στο Nord Stream 2 με διευκρινίσεις από τη ναυτιλιακή διοίκηση της Δανίας. Εικονογράφηση: dma.dk.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή είναι πολύ δημοφιλής στους Πολωνούς ψαράδες και το βάθος της Βαλτικής Θάλασσας δεν υπερβαίνει τα 50 μέτρα. Δεκάδες πολωνικά πλοία ψαρεύουν γύρω από το νησί και θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από σαμποτέρ. Θεωρητικά, οι ψαράδες μπορούσαν να αγγίξουν τους αγωγούς αερίου με τράτα, αλλά ήταν απίθανο να καταφέρουν να τους βλάψουν λόγω της μάλλον ισχυρής προστασίας. Για παράδειγμα, κατά την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν σωλήνες από σκυρόδεμα. Σε ορισμένα τμήματα, ο αγωγός επιχωματώθηκε για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σταθερότητά του.

Η περιοχή κοντά στο νησί Bornholm είναι επίσης γνωστή για το γεγονός ότι σε αυτήν την περιοχή κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Nord Stream 2 συνέβη μια έκτακτη ανάγκη και ακόμη και ένα άγνωστο υποβρύχιο ανακαλύφθηκε. Τον περασμένο Απρίλιο, ο Andrei Minin , διευθυντής του υποκαταστήματος Nord Stream 2 AG στην περιοχή Kingiseppsky της περιοχής του Λένινγκραντ , δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τα πολωνικά αλιευτικά σκάφη παραβιάζουν τη ζώνη ασφαλείας κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου μήκους 1,5 μιλίου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια του τα πλοία και ο ίδιος ο αγωγός Nord Stream. 2».

Στις 22 Φεβρουαρίου, το πλοίο ανεφοδιασμού «Vladislav Strizhov», για παράδειγμα, έπρεπε να εμποδίσει εντελώς το μονοπάτι της μηχανότρατας KOL-194 (SWI-106). «Επανειλημμένες προσπάθειες να δημιουργηθεί ραδιοφωνική επαφή μαζί του ήταν ανεπιτυχείς. Σε αυτή την κατάσταση, το σκάφος ανεφοδιασμού “Vladislav Strizhov” αναγκάστηκε να εισέλθει στην πορεία ώθησης, με αποτέλεσμα το SWI-106 να κάνει χύμα στο “Vladislav Strizhov”. Μετά τη σύγκρουση, ο πλοίαρχος του αλιευτικού επικοινώνησε και παραδέχτηκε την ενοχή του στο περιστατικό. Αν όχι οι αποφασιστικές ενέργειες του πλοίου ανεφοδιασμού, η απεργία θα είχε χτυπήσει τη φορτηγίδα σωλήνων Fortuna. Μέσω του ρωσικού προξενείου στη Γερμανία, υποβλήθηκε θαλάσσια διαμαρτυρία για αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο διευθυντής του υποκαταστήματος Nord Stream 2 AG στην περιοχή Kingiseppsky της περιοχής του Λένινγκραντ.

Το περιστατικό στους αγωγούς φυσικού αερίου της Βαλτικής συνέβη αφού η FSB ανέφερε ότι ένας 44χρονος Ρώσος που είχε στρατολογηθεί από την SBU συνελήφθη στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream προς την Τουρκία και την Ευρώπη. Την ίδια περίπου ώρα, ένα πλωτό drone βρέθηκε επίσης κοντά στη Σεβαστούπολη, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως επίθεση στο νερό.

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα καλέσει τις χώρες της ΕΕ να σταματήσουν το Nord Stream και η πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Olena Zerkal δεν απέκλεισε ούτε μια «τυχαία» έκτακτη ανάγκη στον πετρελαιαγωγό Druzhba, ώστε οι χώρες της ΕΕ να σταματήσουν να εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο.

Μπορεί να είναι συμβολικό ότι σε λίγες μέρες η Πολωνία σχεδιάζει να ξεκινήσει τον αγωγό φυσικού αερίου της Βαλτικής από τη Νορβηγία, ο οποίος θα πρέπει να αντικαταστήσει τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στη χώρα, γράφει στο Twitter ο αναλυτής του ICIS Tom Marzek-Manser .

………………………………………………………………………………..