ΕΚΤΑΚΤΟ. Ύποπτη σοβαρή βλάβη στον αγωγό του Nord Stream 2 !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκαταστάσεις στο τμήμα ξηράς του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Ρωσία - RIA Novosti, 1920, 26/09/2022
© Φωτογραφία : Nord Stream 2 / Nikolai Ryutin Εγκαταστάσεις στο τμήμα ξηράς του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Ρωσία. Φωτογραφία αρχείου
*** ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ: ➡ Καταγράφηκε πτώση πίεσης και στις δύο γραμμές του Nord Stream (1), δήλωσε ο διαχειριστής του αγωγού Nord Stream AG, όπως αναφέρει το RIA Novosti
……………………
ΑΛΦΕΙΟΣ : Μόλις χθες έγινε στη Γερμανία μεγάλη διαδήλωση κατά της ενεργειακής πολιτικής και υπέρ του ανοίγματος του Nord Stream 2 . Τα γερμανικά ΜΜΕ ( κατόπιν εντολών των γνωστών “αγνώστων” ) κατηγόρησαν τους διαδηλωτές ως φασίστες ακροδεξιούς κλπ κοσμητικά επίθετα !!!
.
Και ξαφνικά σήμερα έσκασε η είδηση ότι έπεσε η πίεση απότομα (!) στη μία γραμμή του Nord Stream 2 !!!
Όπως γράφει το δημοσίευμα υπάρχει διαρροή αερίου στα χωρικά ύδατα της Δανίας, κοντά σε ένα μικρό νησί !!!
Υποψιαζόμαστε ότι μάλλον πρόκειται για δολιοφθορά !!!
.
Πως είναι δυνατόν να μην έχει υπάρξει τέτοιο πρόβλημα τόσα χρόνια στον Nord Stream (1) και ξαφνικά μετά την μεγάλη διαδήλωση στη Γερμανία να σκάει ένας αγωγός αερίου, όταν αυτοί οι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας ;;
…………………………………………….
Η πίεση πέφτει απότομα σε μία από τις γραμμές Nord Stream 2

Ο φορέας εκμετάλλευσης του Nord Stream 2 ανακοίνωσε πτώση πίεσης σε μία από τις γραμμές του αγωγού φυσικού αερίου

Ο χειριστής του Nord Stream 2, Nord Stream 2 AG, ανακοίνωσε απότομη πτώση της πίεσης σε μία από τις γραμμές του αγωγού, μεταδίδει το RIA Novosti
.
“Μια έκτακτη ανάγκη στη γραμμή Α του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Απόψε, ο αποστολέας της χερσαίας τοποθεσίας Nord Stream 2 κατέγραψε απότομη πτώση της πίεσης στη γραμμή Α”, αναφέρει η έκθεση.
Το περιστατικό αναφέρθηκε αμέσως στις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες της Γερμανίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Ρωσίας. Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε η Nord Stream 2 AG .
.
Τα αίτια του περιστατικού είναι ακόμη αδιευκρίνιστα, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Τώρα το τμήμα ερευνά αν αυτό συνέβη στα γερμανικά χωρικά ύδατα.
.
Την ίδια ώρα, η Δανική Ναυτιλιακή Αρχή ανακοίνωσε διαρροή αερίου κοντά στο νησί Bornholm, νοτιοανατολικά από το οποίο διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου. Σύμφωνα με την υπηρεσία, «μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη ναυτιλία».
Αργότερα, η Nord Stream 2 AG επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό συνέβη στην πραγματικότητα σε αυτήν την περιοχή στα ύδατα της Δανίας. Οι παράκτιες υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει μια νεκρή ζώνη πέντε ναυτικών μιλίων.
.
Το Nord Stream 2 εκτείνεται από τις ακτές της Ρωσίας κατά μήκος της Βαλτικής Θάλασσας έως τη Γερμανία και αποτελείται από δύο χορδές συνολικής χωρητικότητας 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. Η κατασκευή διήρκεσε τρία χρόνια και ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Ο αγωγός φυσικού αερίου είναι πλήρως έτοιμος για λειτουργία και γεμάτος με τεχνικό αέριο.
.
Ωστόσο, δεν λειτούργησε ποτέ: πρώτον, η Γερμανία ανέστειλε την πιστοποίηση λόγω μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΕΕ και μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία , ουσιαστικά πάγωσε το έργο.
Nord Stream - 2
Nord Stream 2  γραφήματα Κοίτα

……………………………………………………………………………………