Το Νεπάλ αναμένει να γίνει πλήρες μέλος του SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης)

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η σημαία του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και οι σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στο SCO στην Αστάνα - RIA Novosti, 1920, 25/09/2022
© Sputnik / Bolat Shaikhinov
Το Νεπάλ αναμένει να γίνει πλήρες μέλος του SCO, δήλωσε ο πρέσβης στη Μόσχα

Ο Πρέσβης του Νεπάλ στη Μόσχα είπε ότι η δημοκρατία αναμένει να γίνει πλήρες μέλος του SCO

Το Νεπάλ ελπίζει να γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, δήλωσε ο πρεσβευτής στη Ρωσία Milan Raj Tuladhar σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.
Υπενθύμισε ότι από το 2016, το Νεπάλ έχει γίνει χώρα παρατηρητής στο SCO.

“Ελπίζουμε ότι στην επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία, θα μπορέσουμε να σημειώσουμε πρόοδο. Και αυτό θα συμβεί σύντομα”, δήλωσε ο Τουλαντάρ σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κατμαντού επεξεργάζεται ήδη αίτηση για ένταξη και διεξάγει συζητήσεις, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα ξεκαθαρίσουν μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής του οργανισμού.

“Η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στην Κίνα και την Ινδία , που είναι μεγάλα μέλη της SCO. Τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντά μας έχουν διασταυρωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Από την άποψη του εμπορίου και της ασφάλειας, συνεργαζόμαστε μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα συμφέροντά μας είναι να είμαστε ενωμένοι, και ως εκ τούτου θέλουμε επίσης να είμαστε μέλη όπως η Ινδία και η Κίνα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Το SCO είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 2001. Περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Ινδία, το Καζακστάν, την Κίνα , το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Ιράν. Οι χώρες, οι παρατηρητές και οι εταίροι περιλαμβάνουν το Αφγανιστάν, τη Λευκορωσία, τη Μογγολία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, την Καμπότζη, το Νεπάλ, την Τουρκία και τη Σρι Λάνκα. Στην τελευταία σύνοδο κορυφής του οργανισμού στη Σαμαρκάνδη, ξεκίνησε η διαδικασία για την ένταξη της Λευκορωσίας ως πλήρες μέλος και υπογράφηκαν μνημόνια για την παραχώρηση του καθεστώτος των εταίρων διαλόγου στην Αίγυπτο και το Κατάρ.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη με τον Milan Raja Tuladhar >>
Πρέσβης του Νεπάλ στη Ρωσία Milan Raj Tuladhar - RIA Novosti, 1920, 25/09/2022
……………………………………………………………

…………………………………………………………………………………