Πλήγμα στο έντερο του ΝΑΤΟ – Η Σουηδία βρήκε τρόπο να αποφύγει την ένταξη στη συμμαχία !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση vkrizis.ru

Αν και η Σουηδία δηλώνει ενεργά την επικείμενη ένταξη της στο ΝΑΤΟ, στην πραγματικότητα, η Στοκχόλμη δεν βιάζεται καθόλου να φτάσει εκεί. Και για αυτό έχει μια βαριά νομική δικαιολογία, γράφει η EAdaily

Θυμηθείτε ότι πριν από λίγους μήνες, η ηγεσία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σε μια αντιρωσική φρενίτιδα, άρχισε να παρασύρει ενεργά τη Σουηδία και τη Φινλανδία στο στρατιωτικό μπλοκ.

Τα πράγματα δεν λειτούργησαν αμέσως – στην αρχή, η Τουρκία μπλόκαρε αυτήν την πρωτοβουλία. Η Άγκυρα άρχισε να βάζει μια ακτίνα στους τροχούς της συμμαχίας, διαπραγματεύοντας τις προτιμήσεις της.

Αφού οι Τούρκοι πήραν ό,τι ήθελαν και σταμάτησαν να αντιτίθενται στην ένταξη των Σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ξαφνικά προέκυψε ένα νέο εμπόδιο και μάλιστα από την πιο απροσδόκητη πλευρά για τις Βρυξέλλες.

Η Στοκχόλμη, που μόλις χθες έδειξε το ζήλο και την ετοιμότητά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό, ξαφνικά στράφηκε προς τα πίσω. Για το σκοπό αυτό, οι σουηδικές αρχές βρήκαν έναν καλό λόγο να καθυστερήσουν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ για τουλάχιστον οκτώ χρόνια.

Αυτό το κόλπο των Σουηδών, οι οποίοι, προφανώς, την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να παραμείνουν ουδέτεροι, εκτιμήθηκε από τον Γερμανό πολιτικό επιστήμονα Alexander Sosnovsky , μιλώντας στο πρόγραμμα του δημοσιογράφου Vladimir Solovyov .

Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η Σουηδία είχε πράγματι χακάρει μέχρι θανάτου σχέδια για στρατιωτική πίεση στη Ρωσία από τον Βορρά, κάτι που βοηθήθηκε από τη δική της περίπλοκη νομοθεσία.

Το θέμα είναι ότι, σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, το βασίλειο μπορεί να συνάψει στρατιωτική συμμαχία μόνο εάν δύο διαφορετικές κυβερνήσεις και δύο διαφορετικά κοινοβούλια το ψηφίσουν κατά τη διάρκεια της εκλογικής τους περιόδου.

«Αποδεικνύεται ότι το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο απλό. Ακόμα κι αν ο Στόλτενμπεργκ ισχυριστεί ότι η Σουηδία μπορεί να ενταχθεί στη συμμαχία ακόμη και αύριο, στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να συμβεί όχι νωρίτερα από οκτώ χρόνια από τώρα. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν ένα χτύπημα στο στομάχι από τους Σουηδούς, οι οποίοι έκαναν ένα είδος νομικού τεχνάσματος.  κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.

Ο Σοσνόφσκι πρόσθεσε ότι εάν η Σουηδία δεν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε η Φινλανδία, πιθανότατα, θα αρνηθεί επίσης να ενταχθεί στη συμμαχία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το Ελσίνκι ζήτησε αρχικά εγγυήσεις ότι οι Σουηδοί θα ενεργούσαν παράλληλα. Χωρίς την υποστήριξη ενός γείτονα, οι Φινλανδοί δεν θέλουν να ρισκάρουν μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

………………………………………………………………………………….