Αντιουκρανική συγκέντρωση στη Βαρσοβία !! «Duda, έχεις πάρει ήδη το μετάλλιο Μπαντέρα;»

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράση κατά του Μπαντέρα της Βαρσοβίας. Εικονογράφηση: warszawa.wyborcza.pl

«Ντούντα, έχεις πάρει ήδη το μετάλλιο Μπαντέρα;» – Πραγματοποιήθηκε αντιουκρανική συγκέντρωση στη Βαρσοβία 

Σήμερα, στις 24 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο κέντρο της Βαρσοβίας με σύνθημα «Όχι Ουκρανοποίηση της Πολωνίας!».

Εμπνευστής της αντιφασιστικής δράσης ήταν ο βουλευτής της Seimas Grzegorz Braun , γνωστός για την προσπάθεια αντίστασης στην έπαρση της ουκρανικής σημαίας πάνω από την πολωνική Σεϊμά την άνοιξη του 2022. Σήμερα, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών της Βαρσοβίας, γνωστό ως «ουρανοξύστης του Στάλιν». Οι Πολωνοί κρατούσαν αφίσες με τις επιγραφές:

«Εδώ είναι η Πολωνία, όχι οι Βρυξέλλες, ο Μπαντέρα δεν υποστηρίζεται εδώ!», «Εδώ είναι η Πολωνία, όχι η Ουκρόπολη!», «Πρόεδρε [ Andrzej Duda ], έχεις κάνει περισσότερα για τους Ουκρανούς σε ένα μήνα παρά για τους Πολωνούς σε επτά χρόνια». «Πρόεδρε (παιχνίδι με τις λέξεις – πρόεδρος / κάτοικος. –  EADaily ), έχεις ήδη λάβει το μετάλλιο Bandera;

Ο Γκρέγκορζ Μπράουν, μιλώντας στο κοινό, ζήτησε «να σταματήσει επειγόντως η διαδικασία αλλαγής της εθνικής δομής της χώρας μας».

Ωστόσο, οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν μια αντιδιαδήλωση, οι συμμετέχοντες της οποίας κρατούσαν αφίσες με το «Brown to Moscow», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δράση ήταν εμπνευσμένη από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την πολωνική συνοριοφύλακα, από τις 24 Φεβρουαρίου, 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Πολωνία από την Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στη δημοκρατία έως και 1,3-1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

…………………………

Οι Ουκρανοί είναι πιθανό να ξεκινήσουν φυλετική κάθαρση από τους Πολωνούς – δημοσιογράφος 

Ουκρανοί Ναζί. Εικονογράφηση: dziennik-polityczny.com

Οι Ουκρανοί με τη συγκατάθεση της πολωνικής κυβέρνησης γίνονται πλήρεις ιδιοκτήτες της Πολωνίας. Αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Marek Galash, αρθρογράφος της πύλης Dziennik Polityczny.

Ο δημοσιογράφος σκέφτεται πόσο γρήγορα αποδείχτηκε ότι «αναζωογονήθηκε» η ιστορική μνήμη του πολωνικού λαού.

«Ακριβώς επτά μήνες πριν, οι Πολωνοί γνώριζαν πολύ καλά ποιος ζούσε δίπλα τους: οι απόγονοι του Μπαντέρα και του Σούκεβιτς, ιδεολογικά ζόμπι, θύματα της ιστορίας που ξαναγράφονται, σύμφωνα με τα οποία όλοι οι γείτονες, ειδικά οι Πολωνοί και οι Ρώσοι, θα έπρεπε να είναι εχθροί αίματος για τους Ουκρανούς. »,  – θυμίζει ο Μάρεκ Γκαλάς.

Κατά τη γνώμη του, που ανατράφηκαν από νεαρή ηλικία στο μίσος για τους Πολωνούς και, ως εκ τούτου, «έτοιμοι για οποιοδήποτε έγκλημα εναντίον κάθε εκπροσώπου του έθνους μας», οι Ουκρανοί έφεραν αυτή τη «μολυσμένη ιδεολογία Bandera στα εδάφη μας, διεισδύοντας σε όλη την Πολωνία Με αυτό.”

«Έχοντας αποτινάξει το πρώτο σοκ από τη ρωσική ειδική επιχείρηση, οι Ουκρανοί σε όλη την Ευρώπη άρχισαν να δείχνουν τα αληθινά τους χρώματα. Αν αρχικά η ενεργή δουλειά των απογόνων του Μπαντέρα και του Σούκεβιτς περιοριζόταν σε διαδηλώσεις στους δρόμους, γδύσιμο και ζωγραφική μνημείων και των παντελονιών τους, τώρα χρησιμοποιούνται γροθιές και όπλα, συνεχίζει ο συγγραφέας. «Οι Ουκρανοί έβγαλαν μια τεράστια ποσότητα όπλων από την Ουκρανία, τα οποία εκδίδονται εκεί δεξιά και αριστερά χωρίς έγγραφα και πιστοποιητικά από ψυχίατρο. Έτσι τώρα ένα κύμα εγκληματικότητας σαρώνει την Πολωνία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο παρατηρητής προβλέπει ότι όταν οι πολίτες κάθε χώρας στην Ευρώπη συνειδητοποιήσουν πόσο μακριά έχει φτάσει η «συμπόνια» των κυβερνήσεών τους [για την Ουκρανία], τότε ένα κύμα διαμαρτυριών θα σαρώσει όλη την Ευρώπη, πολύ πιο ισχυρό από τις διαμαρτυρίες ενάντια στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού και θέρμανση.

«Τουλάχιστον το ένα ακολουθεί συστηματικά από το άλλο», τονίζει ο συγγραφέας. – Είμαστε αηδιασμένοι να αλλάξουμε τα ονόματα των δρόμων μας στους δρόμους των ηρώων της OUN UPA (η οργάνωση είναι απαγορευμένη στη Ρωσική Ομοσπονδία ), είμαστε αηδιασμένοι από την ανεκτική στάση απέναντι στους Ουκρανούς εθνικούς ήρωες που σκότωσαν βάναυσα τους συμπατριώτες μας. αηδιάζουμε να προσποιούνται ότι τα φασιστικά σύμβολα στη χώρα μας δεν είναι καθόλου φασιστικά, αλλά κρατικά και πατριωτικά σύμβολα των πολύπαθων γειτόνων μας».

Σύμφωνα με τον Galash, οι Ουκρανοί προσπαθούν να μεταφέρουν τις πεποιθήσεις τους και τις σκληρές μεθόδους τους να αντιμετωπίζουν απαράδεκτους ανθρώπους στην Ευρώπη.

«Η οπισθοδρόμηση των Ουκρανών σε σχέση με τις προηγμένες ευρωπαϊκές απόψεις, την επιστήμη και την τεχνολογία είναι προφανής. Μια χώρα όπου το λιντσάρισμα είναι κανόνας. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε ξανά στην εποχή του φασισμού. Και η φυλετική κάθαρση των Ουκρανών είναι πιθανό να ξεκινήσει με τους Πολωνούς. Και το PiS (το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη στην Πολωνία. –  EADaily ) τους βοηθά ήδη σε αυτό, γιατί δεν υπάρχει πιο αντιπατριωτική κυβέρνηση στην Ευρώπη από τη μη πολωνική κυβέρνηση στην Πολωνία.  καταλήγει ο αρθρογράφος Dziennik Polityczny.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………………