Ο «International Gypsy King» απαιτεί από την Ινδία να αναγνωρίσει ως “παιδιά τους” τους Gypsy-Αθίγγανους-Τσιγγάνους-Ρομά !!

TOP STORIES ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασιλιάς των Ρουμάνων Τσιγγάνων Dorin Cioaba. Εικονογράφηση: romania-insider.com

ΑΛΦΕΙΟΣ : «International Gypsy King» ο τίτλος !! Δηλαδή, σε ακριβή μετάφραση … «ο διεθνής βασιλιάς των Gypsy» … , άρα πως το «Gypsy»- «Γύφτοι» μεταφράζεται σε «ο διεθνής βασιλιάς των Ρομά» ;; Και το «Τσιγγάνος» ;; το «Αθίγγανος» ;;; (το «Γύφτος» είναι παραφθορά του Αιγύπτιος ➡ γιούφτος ➡ γύφτος) , (το «Τσιγγάνος» ή «Αθίγγανος» , κατά πάσα πιθανότητα , είναι παραφθορά της λέξης«ανιθαγενής») , (η ονομασία «Ρομά» , η οποία χρησιμοποιείται τελευταία , πάλι κατά πάσα πιθανότητα , είναι μια προσπάθεια σύνδεσης με το σουλτανάτο του Ρουμ , αφού ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τη «Μικρή Αίγυπτο» , η οποία ήταν μια φανταστική χώρα !! Η Κιλικία στη Μικρά Ασία , που είχε κατακτηθεί από το σουλτανάτο του Ρουμ , λόγω της ευφορίας του εδάφους της , χαρακτηριζόταν “Μικρά Αίγυπτος” ) !!

Δύο πολύ αναλυτικά ενημερωτικά άρθρα στο protothema … Ρομά ή Ρομ ή Τσιγγάνοι ή Γύφτοι: Από πού κατάγονται τελικά; … και … Οι Ρομ (Τσιγγάνοι): Νέα ιστορικά στοιχεία – Τι δείχνει το DNA των “Ελλήνων” Ρομά; μας δίνουν πολλές απαντήσεις !!

……………………………………………………

Ο βασιλιάς Choabe απαιτεί από την Ινδία να αναγνωρίσει τους τσιγγάνους ως “παιδιά τους”

Ο «International Gypsy King» απαιτεί από την Ινδία να αναγνωρίσει τους Ρομά ως «εκπατρισμένους» της ινδικής διασποράς. Οι Ρουμάνοι τσιγγάνοι σε ένα τελεσίγραφο απαιτούν από την Ινδία να τους αναγνωρίσει ως ινδική διασπορά που ζει στο εξωτερικό, διαφορετικά θα προσφύγουν στο διεθνές δικαστήριο, δήλωσε στις 23 Σεπτεμβρίου στη ρουμανική πηγή G4Media.ro, «ο διεθνής βασιλιάς των Ρομά» Dorin Cioaba.

Ο «Βασιλιάς» Τσόαμπε, ο οποίος υπέβαλε εκ νέου αίτηση για την προεδρία της Διεθνούς Ένωσης Ρομά (IRU), είπε στον Turnul Sfatului στο Sibiu ότι πριν από έξι χρόνια, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας αποκάλεσε περίπου 20 εκατομμύρια Ρομά που ζουν σε όλο τον κόσμο «Παιδιά της Ινδίας». . Αλλά από τότε, πιστεύει ο «βασιλιάς των τσιγγάνων», δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος και το ζήτημα δεν έχει λάβει επίσημη αναγνώριση.

«Θα προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης εάν δεν αναγνωρισθούμε ως έθνος της διασποράς, όπως έχει υποσχεθεί εδώ και δεκαετίες, επειδή θέλουμε διεθνή αναγνώριση. Δεν θέλουμε να πάμε στην Ινδία, δεν θέλουμε να ασκήσουμε πίεση στην ινδική κυβέρνηση για να μας βοηθήσει, θέλουμε απλώς διεθνή εκπροσώπηση, ώστε να μην είμαστε πλέον «γιοι κανενός». Οι Ρουμάνοι λένε ότι δεν είμαστε ένας από αυτούς, οι Βρετανοί λένε ότι δεν είμαστε ένας από αυτούς. Όταν είμαστε καλοί, όλοι μας θεωρούν δικούς τους, όταν είμαστε κακοί, όλοι μας διώχνουν».  είπε ο Choabe σε συνέντευξή του στο G4Media.

Ο Dorin Cioaba κληρονόμησε τον τίτλο του “International Gypsy King” από τον αείμνηστο πατέρα του Florin Cioaba το 2013. Στην κηδεία «στέφθηκε» και ο μικρότερος γιος του αείμνηστου «μονάρχη» – Daniel Choabe . Του δόθηκε ο τίτλος του «Βασιλιά των Ρομά» στη Ρουμανία.

Στη Ρουμανία, με μόνιμο πληθυσμό 19 εκατομμυρίων, 620.000 άνθρωποι αυτοπροσδιορίστηκαν ως Ρομά στην τελευταία απογραφή. Σύμφωνα με κοινωνιολόγους, ο αριθμός των μελών της κοινότητας των Ρομά που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την ταυτότητά τους λόγω κοινωνικού στιγματισμού στη Ρουμανία μπορεί να είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………

……………………………………………………………………………………….