Ρωσσία. Οι προγραμματιστές λογισμικού θα κληθούν να συνδυάσουν προϊόντα με Linux !!

Business News

Οι προγραμματιστές λογισμικού θα κληθούν να συνδυάσουν προϊόντα με Linux για ένταξη στο μητρώο του Υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης
Φωτογραφία: Vladimir Barabanov/TASS

Οι προγραμματιστές λογισμικού θα κληθούν να συνδυάσουν προϊόντα με Linux για ένταξη στο μητρώο του Υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης της Ρωσσίας

Το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης σχεδιάζει να αλλάξει τους κανόνες για τη συμπερίληψη λογισμικού στο μητρώο εγχώριου λογισμικού από το 2024, έτσι ώστε οι πωλητές να πρέπει να προσαρμόσουν τις λύσεις τους στα λειτουργικά συστήματα Linux, αλλά αυτό το κριτήριο δεν θα είναι αποκοπή , δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Maksut Shadayev στο περιθώριο του φόρουμ του Kazan Digital Week.

“Έχουμε σχέδια να εισαγάγουμε μια απαίτηση για συμβατότητα. Αυτό δεν θα είναι ένα κριτήριο αποκοπής στην είσοδο, επειδή έχουμε ήδη πολλά προϊόντα που δεν λειτουργούν ακόμη σε ρωσικά λειτουργικά συστήματα”, είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι νέοι κανόνες υποτίθεται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2024: “Μέχρι το τάδε έτος, αν είσαι στο μητρώο, πρέπει να διασφαλίσεις τη συμβατότητα με τα τάδε συστήματα. Προς το παρόν, προφανώς είναι το 2024”.

Ο Shadayev πρόσθεσε ότι το υπουργείο αναμένει να αποφασίσει μέχρι το τέλος του 2022 με ποια βασικά λειτουργικά συστήματα θα απαιτείται. Αυτό το θέμα θα συζητηθεί με τον κλάδο.

«Πρέπει να επιλέξουμε, μαζί με τον κλάδο, δύο ή τρία συστήματα που έχουν τη μέγιστη διανομή», είπε.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης θα αποφασίσει έως το τέλος του 2022 εάν η νέα απαίτηση θα επηρεάσει όλα τα προϊόντα λογισμικού ή αν θα γίνουν εξαιρέσεις.

“Ενώ δεν έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, το ετοιμάζουμε τώρα. Από τη μια πλευρά, πρέπει να απαιτήσουμε συμβατότητα. Από την άλλη, καταλαβαίνουμε ότι τώρα έχουμε πολλά προϊόντα στο μητρώο και για οποιονδήποτε προγραμματιστή Αυτή είναι μια πρόσθετη επένδυση, δηλαδή πρέπει να επενδύσουν τα κεφάλαιά σας στην οριστικοποίηση των προϊόντων ώστε να είναι συμβατά», κατέληξε ο υπουργός.

Περισσότερα από 13 χιλιάδες προϊόντα από 4,2 χιλιάδες κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων περιλαμβάνονται στο μητρώο εγχώριου λογισμικού. Λειτουργεί από το 2016. Η συμπερίληψη στο μητρώο δίνει στους κατόχους δικαιωμάτων προτιμήσεις όταν συμμετέχουν στις προμήθειες και τη δυνατότητα να λαμβάνουν φορολογικά οφέλη.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………….