Πρώην υπ.Εξ. της Πολωνίας: Ο Πούτιν είναι εντελώς απρόβλεπτος, πρέπει να προετοιμαστούμε για δύσκολα χρόνια !!

News Politics

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Dariusz Rosati. εικονογράφηση onet.pl

Ο Πούτιν είναι εντελώς απρόβλεπτος, πρέπει να προετοιμαστούμε για δύσκολα χρόνια: πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εντελώς απρόβλεπτος. Αυτό αναγνώρισε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας (από το 1995 έως το 1997) Dariusz Rosati.

Σε συνέντευξή του στο Liberte.pl, ο πρώην Πολωνός πολιτικός αναλύει την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και την πτώση της παραγωγής που έχει ξεκινήσει. Ο Rosati επαναλαμβάνει πολλές φορές το δυτικό προπαγανδιστικό κλισέ ότι «η Ρωσία θα γονατίσει τελικά», αλλά κάθε φορά διευκρινίζει:

«Θα μπορούσε να είναι ένας χρόνος, τρία ή πέντε. Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι η Δύση έχει αρκετή επιμονή».

Περαιτέρω περισσότερα. Ο πρώην επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Ο Πούτιν μας ανάγκασε να επιστρέψουμε στην αυτάρκεια και η παγκοσμιοποίηση που ξέραμε τελειώνει. Πριν από αυτό, υπήρχε μια πανδημία Covid-19. Πρώτα απ ‘όλα, διακόπηκαν οι αλυσίδες εφοδιασμού, οι οποίες ήταν πολύ βέλτιστες, επειδή η παραγωγή γινόταν σε εκείνα τα μέρη στον κόσμο όπου ήταν η φθηνότερη και ταχύτερη. Μπαίνουμε λοιπόν σε μια νέα εποχή. Η εποχή της αυξημένης αυτάρκειας και του προστατευτισμού».

Ο Rosati προσθέτει και πάλι ότι «τα επόμενα χρόνια θα είναι σίγουρα δύσκολα, ειδικά για την Ευρώπη».

«Οι ΗΠΑ έχουν εναλλακτικές επιλογές ανεφοδιασμού καυσίμων και ενέργειας, επομένως βρίσκονται σε πιο άνετη θέση. Η Ευρώπη βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, διότι είναι μια μεγάλη αγορά όπου πρακτικά δεν υπάρχει καύσιμο και ενέργεια, εκτός φυσικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το να προέρχεται η συντριπτική πλειονότητα της ενέργειάς μας από ανανεώσιμες πηγές ή από πυρηνική ενέργεια είναι, δυστυχώς, το τραγούδι του μέλλοντος».  συνεχίζει ο συνομιλητής του Liberte.pl.

Περιγράφοντας τον Ρώσο πρόεδρο, ο Dariusz Rosati σημειώνει:

«Ο Πούτιν είναι εντελώς απρόβλεπτος και ενεργεί σύμφωνα με μια λογική που μας είναι εντελώς ξένη».

Σύμφωνα με τον πρώην πολιτικό της Πολωνίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν λογικεύεται όσον αφορά τα γενικά αναγνωρισμένα οφέλη και το κόστος».

Πρέπει λοιπόν να προετοιμαστούμε για μερικά δύσκολα χρόνια.  συνοψίζει ο Rosati.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………