Αργεντινή. Προφυλακιστέοι δύο της συμμορίας(νεοναζί) επίδοξων δολοφόνων της Cristina Fernández de Kirchner

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμία έκκληση από τους «συν-συγγραφείς» της επίθεσης στο CFK, Fernando Sabag Montiel και Brenda Uliarte

Ο Fernando Andrés Sabag Montiel και η Brenda Uliarte αποφεύγουν να ασκήσουν έφεση στα κατηγορητήρια τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με τον Nicolás Carrizo, τον φερόμενο αρχηγό της συμμορίας των ζαχαρωτών, και την Agustina Díaz να είναι έτοιμοι να καταθέσουν, όπως μεταδίδει η Buenos Aires Times

Ο Fernando Andrés Sabag Montiel και η Brenda Uliarte δεν άσκησαν έφεση κατά των κατηγοριών τους την Τετάρτη και έχουν προφυλακιστεί, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας της αντιπροέδρου Cristina Fernández de Kirchner την 1η Σεπτεμβρίου.

Αργεντινή. Απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου Cristina Fernandez de Kirchner

Τα στοιχεία εναντίον και των δύο είναι συντριπτικά. Ο Sabag Montiel, 35 ετών, συνελήφθη όταν οι μαχητές τον είδαν να στρέφει ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,32 στο κεφάλι της αντιπροέδρου, ενώ η κοπέλα του Uliarte αντάλλαζε μηνύματα μαζί του σχεδιάζοντας την επίθεση. Στη συνέχεια επικοινώνησε με άλλους που εμπλέκονται στην πλοκή σχετικά με την πιθανότητα να κάνει άλλη μια απόπειρα κατά της ζωής του Fernández de Kirchner.

Αργεντινή. Τα μιμίδια των νεοναζί και η συνωμοσία για τη δολοφονία της Cristina Fernández de Kirchner

Τα μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων που ανακτήθηκαν από εμπειρογνώμονες σχετικά με την απόπειρα εναντίον της πρώην προέδρου της περιόδου 2007-2015 συνεχίζουν να παρέχουν στοιχεία σχετικά με την πλοκή και την κατάταξη εντός της συμμορίας που φέρεται πίσω από την επίθεση.

Μία από τις τελευταίες επικοινωνίες που αντάλλαξε ο Uliarte με τον Nicolás Gabriel Carrizo, τον φερόμενο ως αρχηγό της λεγόμενης «συμμορίας των ζαχαρωτών», ήρθε μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής της Fernández de Kirchner. Καθιστά σαφές ότι ο 23χρονος είχε κάθε πρόθεση να κάνει άλλη μια προσπάθεια στη δολοφονία του αντιπροέδρου.

Αναγνωρισμένος ως ο ηγέτης των ζαχαροπλαστείων, για τους οποίους παρείχε την πρώτη ύλη και τα μηχανήματα, ο Carrizo βρίσκεται υπό ολοένα και περισσότερο έλεγχο για την επίθεση. Άρχισε να γίνεται γνωστός όταν του ζητήθηκε να παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο στο δικαστήριο, ενώ αργότερα έγινε το τέταρτο άτομο που συνελήφθη μετά τον Sabag Montiel, την Uliarte και τη φίλη της Agustina Díaz.

……………………………………………………………………………………….