Στη Ρωσσία θα δημιουργηθούν νέες μονάδες για την προστασία των κρατικών συνόρων ( και των νέων προς δυσμάς !! )

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Αντρέι Καρταπόλοφ. Εικονογράφηση: tvzvezda.ru

Στη Ρωσία θα δημιουργηθούν νέες μονάδες για την προστασία των κρατικών συνόρων 

Νέοι στρατιωτικοί σχηματισμοί και μονάδες θα δημιουργηθούν στη Ρωσία για την ενίσχυση της προστασίας των κρατικών συνόρων και τη δημιουργία «επιχειρησιακού βάθους» στις κατευθύνσεις της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, ο Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, όπως μεταδίδει η EADaily

«Θα δημιουργηθούν αρκετοί νέοι σχηματισμοί και μονάδες, οι οποίες θα σχεδιαστούν κατά κύριο λόγο για να καλύπτουν τα κρατικά σύνορα, καθώς και να δημιουργήσουν επιχειρησιακό βάθος σε εκείνες τις περιοχές όπου συνεχίζονται τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».  – αυτός είπε.

Εξήγησε επίσης ότι λίγο περισσότερο από το 1% του συνολικού αριθμού των υπόχρεων για στρατιωτική θητεία στη χώρα θα κληθούν στη στρατιωτική θητεία στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας μερικής επιστράτευσης. Πρόκειται για όσους έχουν απαιτητικές στρατιωτικές ειδικότητες, μαχητική εμπειρία και έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις.

«Δεν μιλάμε για επιστράτευση στρατευσίμων, φοιτητών και άλλων που έχουν δικαίωμα να μην κληθούν βάσει του νόμου για την επιστράτευση».  – τόνισε ο επικεφαλής της επιτροπής.

Όπως μετέδωσε η EADaily , κατά τη διάρκεια της μερικής κινητοποίησης που ανακοινώθηκε σήμερα στη Ρωσία, θα κληθούν 300.000 έφεδροι, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν πριν σταλούν στη ζώνη NVO. Η κλήση δεν θα αφορά φοιτητές και στρατεύσιμους, υπόκεινται σε επιστράτευση μόνο πολίτες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία και έχουν στρατιωτική ειδικότητα. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου , η κινητοποίηση πραγματοποιείται κυρίως για τον έλεγχο των εδαφών που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.

………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Η Ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους πολίτες της Ρωσσίας – πλήρες κείμενο (+βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ. Ο Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση στη Ρωσσία !!

Ο Πούτιν διέταξε την αμυντική βιομηχανία της Ρωσσίας να εξασφαλίσει την προμήθεια όπλων στα στρατεύματα το συντομότερο δυνατό

Nα γιατί έρχεται σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δημοψήφισμα προσχώρησης στη Ρωσσία

Μεντβέντεφ για τα δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς:

Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αναγνωρίσουν δημοψηφίσματα στις περιφέρειες DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye

Στόλτενμπεργκ: Τα δημοψηφίσματα στη Νοβοροσίγια δεν έχουν καμία νομιμότητα. (Στο Κόσοβο;)

Σόιγκου: Η Ρωσσία έχασε 5.937 ανθρώπους κατά την διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία

…………………………………………………………………………….