«Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τη Ρωσία» – Πρωθυπουργός της Πολωνίας μετά τα λόγια του Πούτιν για κινητοποίηση !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι σημερινοί τίτλοι της Πολωνίας. Στιγμιότυπο οθόνης: niezalezna.pl

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki ήταν ο πρώτος Πολωνός πολιτικός που σχολίασε τα λόγια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική κινητοποίηση για τη συνέχιση μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει η EAdaily

Αν αφαιρέσουμε τις επιθετικές προπαγανδιστικές παρατηρήσεις του Morawiecki σχετικά με τα σχέδια της Ρωσίας για δήθεν «αλλαγή συνόρων μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου», τότε το κύριο μήνυμα του Πολωνού πρωθυπουργού είναι εντελώς απροσδόκητο. Σε κάθε περίπτωση, δεν το είχε πει ποτέ πριν:

«Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τη Ρωσία» (πρωτότυπο: «Chcemy żyć z Rosją w pokoju»).

Σύμφωνα με τον Πολωνό πρωθυπουργό, «θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τη Ρωσία, με μια ειρηνική Ρωσία, με μια ειρηνική Ρωσία προσανατολισμένη προς ολόκληρο τον κόσμο».

Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα κορυφαία πολωνικά μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει μια διαδικτυακή ροή στις ιστοσελίδες τους, όπου μιλούν σε πραγματικό χρόνο για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μερική κινητοποίηση στη Ρωσία. Μέχρι στιγμής, κανείς από τους Πολωνούς ειδικούς δεν έχει σχολιάσει τα νέα από τη Ρωσία.

……………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Η Ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους πολίτες της Ρωσσίας – πλήρες κείμενο (+βίντεο)

…………………………………………………………………………………………………