ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ. Κλείνει και η γαλλική Arc International. Στη Γερμανία το καρτέλ φ/α θησαυρίζει, δεν συνδέει τους πολίτες με βασικά τιμολόγια !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ένας υπάλληλος στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Arc International, Γαλλία - RIA Novosti, 1920, 19/09/2022
© AFP 2022 / Denis Charlet Ένας υπάλληλος στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Arc International, Γαλλία. Φωτογραφία αρχείου

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, στη Γερμανία οι προμηθευτές φυσικού αερίου αρνούνται να συνδέσουν τους πολίτες με βασικά τιμολόγια, προσπαθώντας να κρατήσουν τα απροσδόκητα κέρδη από τα σπάνια καύσιμα.

Μήπως αυτά δεν τα λέγαμε εδώ στον Αλφειό Ποταμό ;;; Τα λέγαμε !!! Ορίστε … : Το “πρόστιμο” που πληρώνει η Γερμανία στην Ινδία, το βρόμικο τέχνασμα των κερδοσκόπων και το πλαφόν της Ούρσουλας !! Συμπεραίνεται, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα απάνθρωπο κερδοσκοπικό καρτέλ LNG, στο οποίο, υποψιαζόμαστε, ότι συμμετέχουν και πολιτικοί της Ευρώπης !!! Με στυγνούς εγκληματίες κερδοσκόπους, για να μην πούμε με “δολοφόνους”, αφού εκτός από τις πτωχεύσεις-ντόμινο και την τεράστια ανεργία, που επέρχονται, ελοχεύει ο κίνδυνος θανάτων από το κρύο ιδιαίτερα των αδύναμων γερόντων τις παγωμένες νύκτες του χειμώνα, κυρίως στις βόρειες χώρες της Ευρώπης … ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ. Μόνο λυκόφως και χιόνι: η Ε.Ε. προετοιμάζεται… να πεθάνει στο κρύο για την Ουκρανία

Ταυτόχρονα … στις ΗΠΑ εγκαινιάζονται εργοστάσια που έκλεισαν πριν από 20 χρόνια. Η Ευρώπη ξεμένει χωρίς λιπάσματα και τρόφιμα … επειδή βρέθηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι, όπως γράφει και το συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Πώς οι ΗΠΑ σχεδίασαν τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη

…………………………………………………………

Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια μαγειρικών σκευών Arc International κλείνει εργοστάσια λόγω των τιμών του φυσικού αερίου

Λόγω της ενεργειακής κρίσης που προκαλείται από την έλλειψη ρωσικού φυσικού αερίου, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές γυαλικών η Arc International πρέπει να σταματήσει τις εργασίες των εργοστασίων της, καθώς και να στείλει το ένα τρίτο των 4.500 εργαζομένων της σε διακοπές, γράφουν οι New York Times.
.
“Αυτή είναι η πιο δραματική κατάσταση που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ. Για τέτοιες επιχειρήσεις έντασης ενέργειας όπως η δική μας, είναι καταστροφικό”, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Nicholas Hodler στη δημοσίευση.
.
Σύμφωνα με τους NYT, η Arc International δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που αντιμετωπίζει το πρόβλημα των υψηλών τιμών της ενέργειας, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να μειώσουν την παραγωγή και να στείλουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους σε διακοπές. Εκτός από τους παραγωγούς γυαλιού, οι ελλείψεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία έχουν επηρεάσει και τους κατασκευαστές μεταλλικών εξαρτημάτων. Ούτε χαρτί υγείας δεν είναι ασφαλισμένο: η γερμανική εταιρεία Hakle, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, κήρυξε την αφερεγγυότητα της.
Η Arc Holdings είναι ένας γαλλικός όμιλος εταιρειών που ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων γυαλιού. Στο εξωτερικό, τα προϊόντα πωλούνται με τα εμπορικά σήματα Luminarc, Arcopal, Cristal d’Arques Paris, Arcoroc και Chef&Sommelier.
.
Οι δυτικές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση των τιμών της ενέργειας και άνοδο του πληθωρισμού λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και της πολιτικής εγκατάλειψης των ρωσικών καυσίμων. Στο πλαίσιο της αύξησης της τιμής των καυσίμων, κυρίως του φυσικού αερίου, η βιομηχανία στην Ευρώπη έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, τα οποία επηρέασαν και άλλους τομείς της οικονομίας. Επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, ο πληθωρισμός σπάει ρεκόρ εδώ και δεκαετίες.

………………………………………………………………………………….