Πτωτική τάση στις τιμές αγοράς αργού πετρελαίου.

Business News ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αγορά πετρελαίου, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, οι τιμές έχασαν την ανάπτυξη της προηγούμενης ημέρας. Το κόστος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Νοεμβρίου για το Brent έως τις 18:50 ήταν 90,45 δολάρια το βαρέλι (-1,7% και +0,7% τη Δευτέρα), η τιμή Οκτωβρίου του WTI ήταν 84,3 δολάρια ανά βαρέλι (-1,7% και +0, 7% τη Δευτέρα).

Η ενεργή αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες κορυφαίες οικονομίες του κόσμου έχει αρνητικό αντίκτυπο στο πετρέλαιο λόγω των φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και μείωσης της ζήτησης για καύσιμα.

Μια πιθανή αύξηση της προσφοράς στην αγορά μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου. Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει επιπλέον 10 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα, γράφει το Bloomberg.

Επιπλέον, η εθνική εταιρεία πετρελαίου των ΗΑΕ Adnoc ανακοίνωσε μέτρα για την αύξηση της παραγωγής στα 5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα έως το 2025 από τα σημερινά 3,4 εκατομμύρια b/d.

Εν τω μεταξύ, τα διυλιστήρια στην Κίνα έχουν υποβάλει προσφορές για την προμήθεια επιπλέον 15 εκατομμυρίων τόνων πετρελαιοειδών ως μέρος της ποσόστωσης εξαγωγών, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει την προσφορά καυσίμων στον κόσμο.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………….