Πολωνία VS Γερμανία (προσεχώς σύρραξη??). Οι Πολωνοί ζητούν αποζημιώσεις του Β’ Π.Π., ο Scholz είπε για τα σύνορα και του ζητούν εξηγήσεις !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια ομιλίας στην τελετή του βραβείου M100 Media στο Πότσνταμ - RIA Novosti, 1920, 19/09/2022
© AFP 2022 / Bernd von Jutrczenka Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς μιλώντας στην τελετή απονομής M100 Media Award στο Πότσνταμ
… Έτσι προβλέπονται άγριες κόντρες στο εγγύς μέλλον, και είναι αβέβαιο αν θα λυθούν οι διαφορές τους ειρηνικά !!!

……………………………………………..

Η Πολωνία ζήτησε από τον Scholz να εξηγήσει τα λόγια για την αναθεώρηση των συνόρων

Ο επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας της Πολωνίας, Σολόχ, ζήτησε από τη Γερμανία να εξηγήσει τα λόγια για την αναθεώρηση των συνόρων

Ο επικεφαλής του Πολωνικού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, Πάβελ Σολόχ, ζήτησε από τη Γερμανία να διευκρινίσει τα λόγια του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, μεταδίδει το ria-ru
.
Ο Γερμανός πολιτικός νωρίτερα στην τελετή απονομής M100 Media Award στο Πότσνταμ , παρουσία του πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και νυν αρχηγού της πολωνικής αντιπολίτευσης, Ντόναλντ Τουσκ , είπε ότι δεν θα ήθελε κάποιος να «σκάψει τα βιβλία της ιστορίας για να κάνουμε αναθεωρητικές αλλαγές συνόρων». Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης συνέδεσαν αυτά τα λόγια με τη σύγκρουση για την καταβολή αποζημιώσεων στη Βαρσοβία , αν και ο Σολτς τόνισε σε μια ομιλία του ότι τα σύνορα «καθιερώνονται για πάντα μετά από εκατό χρόνια ιστορίας».
Η αίθουσα συνεδριάσεων του πολωνικού κοινοβουλίου στη Βαρσοβία - RIA Novosti, 1920, 14/09/2022
.
Μιλώντας στο πολωνικό ραδιόφωνο, ο Solokh είπε ότι «η σύμπτωση δεν είναι τυχαία» και τα λόγια του Scholz συνδέονται όντως με τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των κρατών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τμήματος, για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη «ο ίδιος ο καγκελάριος θα πρέπει να πει βαθιά επεξηγηματικά λόγια».
«Εάν όχι, τότε έχουμε το δικαίωμα να το ερμηνεύσουμε ως σήμα, ίσως όχι ως απειλή, αλλά ως απόδειξη ότι «είμαστε εμείς, είμαι εγώ, αυτή η κυβέρνηση είναι η εγγύηση ότι αυτό το θέμα δεν θα τεθεί», είπε ο επικεφαλής της προστέθηκε τμήμα.
.
Στην Πολωνία , πριν από μερικά χρόνια, τέθηκε το ερώτημα ότι η Γερμανία έπρεπε να καταβάλει αποζημιώσεις στη δημοκρατία για ζημιές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή την εβδομάδα, το πολωνικό Sejm υποστήριξε ένα ψήφισμα που απαιτεί αποζημιώσεις. Νωρίτερα, οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι περίμεναν 6,2 τρισεκατομμύρια złoty (περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια) από το Βερολίνο .
.
Με τη σειρά της, η γερμανική κυβέρνηση απάντησε ότι δεν σκόπευε να πληρώσει τίποτα στην Πολωνία: στο Βερολίνο πιστεύουν ότι οι αποζημιώσεις που έλαβε η Βαρσοβία είναι επαρκείς και ότι δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθεί η άρνησή τους από την Πολωνία το 1953.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε επίσης ότι το Βερολίνο θεωρεί το θέμα των επανορθώσεων κλειστό. Ταυτόχρονα, η Γερμανία συνεχίζει να φέρει πολιτική και ηθική ευθύνη για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πρόσθεσε.
………………………………………………………….
ΣΧΕΤΙΚΑ …