Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα απαιτήσουν έδαφος από την Ουκρανία για βάσεις σε αντάλλαγμα της στρατιωτικής βοήθειας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
.
Δεδομένου όμως ότι η Πολωνία και η Ρουμανία είναι ήδη μέλη του ΝΑΤΟ και την Ρωσσία να έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχθεί επ’ ουδενί να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, τα παραπάνω σχέδια τείνουν να πραγματοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση !!
.
Με αυτή την κατάληξη, κατά τη γνώμη μας, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποφεύγουν τον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού πολέμου με την Ρωσσία, ικανοποιούνται κυρίως η Πολωνία και η Ρουμανία κι από την άλλη κερδίζουν χρόνο από αβέβαιες διαδικασίες χρονοβόρων συζητήσεων και καθυστερήσεων των σχεδίων τους να πλησιάσουν πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσσίας !!
.
Σε αυτό συνάδει και το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν έχει οριοθετημένα σύνορα !!! [ … Η επικράτεια της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας διευρύνθηκε προς τα δυτικά λίγο πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο … ] , [ … Στα 72 χρόνια της ύπαρξης της, τα σύνορα της ΣΣΔ της Ουκρανίας μεταβλήθηκαν πολλές φορές: μεγάλο μέρος των δυτικών εκτάσεων της χώρας ανήκε στην Πολωνία μέχρι το 1939 … ] !!!

………………………

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα απαιτήσουν έδαφος από την Ουκρανία για βάσεις σε αντάλλαγμα της στρατιωτικής βοήθειας

Το Κίεβο, συμφωνώντας στη δυτική βοήθεια στο πλαίσιο του Lend-Lease, απείλησε τη δική του κυριαρχία και μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει για αυτήν με εδάφη, θέτοντας τα στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο αρθρογράφος Pablo Leal σε άρθρο για την ισπανική έκδοση του Επανάσταση , σύμφωνα με το ria.ru
.
«Για να καλύψουν το υπερβολικά τεράστιο χρέος, οι Ουκρανοί πολιτικοί θα κληθούν να παράσχουν το έδαφος της χώρας στη διάθεση των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βορειοατλαντική Συμμαχία σκοπεύουν να χτίσουν δεκάδες στρατιωτικές βάσεις σε αυτό, όπως είχε ήδη γίνει την περίπτωση στη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να τα νοικιάσουν υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες», πρότεινε ο συγγραφέας.
.
Ο Leal δήλωσε ότι το Κίεβο σκάβει μια τρύπα για τον εαυτό του και διακινδυνεύει το μέλλον αποφασίζοντας να υποταχθεί στα δυτικά κράτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, επιβάλλουν επίμονα όπλα στην Ουκρανία για να την αναγκάσουν να τα διατηρήσει και να τα εκσυγχρονίσει στο μέλλον, αποσπώντας έτσι κεφάλαια από τον προϋπολογισμό της υπέρ του δικού της στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
«Το Κίεβο θα γίνει το κύριο κάλυμμα της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη και ένα εργαλείο για την προώθηση των συμφερόντων των αμερικανικών λόμπι από τον ενεργειακό και στρατιωτικό-βιομηχανικό τομέα», κατέληξε.
.
Εν τω μεταξύ, εκτός από τους Πολωνούς που σχεδιάζουν από χρόνια και τελευταία μιλούν ανοικτά για επιστροφή εδαφών της δυτικής Ουκρανίας, τώρα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Μάργκα είπε ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε αφύσικα σύνορα, σύμφωνα με το ria.ru
.
[ Η Ουκρανία βρίσκεται μέσα σε αφύσικα σύνορα και πρέπει να παραχωρήσει τα εδάφη της στη Ρωσία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, πολιτικός επιστήμονας Αντρέι Μάργκα. Τα λόγια του παρατίθενται από την τοπική εφημερίδα Adevărul.
“Δηλώνω με κάθε ευθύνη: Η Ουκρανία βρίσκεται εντός αφύσικα σύνορα. Πρέπει να εκχωρήσει εδάφη: Ουγγαρία – Υπερκαρπάθια, Πολωνία – Γαλικία, Ρουμανία – Μπουκοβίνα <…>. Αυτά είναι εδάφη άλλων χωρών”, σημείωσε ο ερευνητής… ]

…………………………………………………………………………………