Μολδαβία. Άλλη μια διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση ! “Η Μολδαβία χρειάζεται ζέστη” !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμμετέχοντες της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται μπροστά από το κτίριο της διοίκησης του Προέδρου της Μολδαβίας στο Κισινάου - RIA Novosti, 1920, 18.09.2022
© Sputnik / Ντμίτρι Οσματέσκο Διαδηλωτές της αντιπολίτευσης μπροστά από το κτήριο της προεδρικής διοίκησης της Μολδαβίας στο Κισινάου “Η Μολδαβία χρειάζεται ζέστη”
Με 2,618 εκατομμύρια πληθυσμό η Μολδαβία, (μαζί με την Υπερδνειστερία) εξουσιάζεται από μια Ρουμάνα πρωθυπουργό !!
…………………..

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Κισινάου με αίτημα την παραίτηση του Σαντού

Αστυνομία της Μολδαβίας: περισσότερα από έξι χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση στο Κισινάου

ΚΙΣΙΝΑΟΥ, 18 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Η αντικυβερνητική δράση του μολδαβικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Σορ» στο κέντρο του Κισινάου έληξε χωρίς επεισόδια, 6,5 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε αυτήν, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της αστυνομίας της Μολδαβίας στο κανάλι Telegram.
.
«Η αστυνομία ήταν σε υπηρεσία και διασφάλισε τη δημόσια τάξη στις διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 6,5 χιλιάδες πολίτες. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να στήσουν σκηνές στην άκρη του δρόμου, αλλά μετά από αίτημα της αστυνομίας τους μετέφεραν στην πλατεία της Βουλής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σημειώθηκαν αρκετά μικροεπεισόδια, οι διοργανωτές συνεργάστηκαν με υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Την Κυριακή, το κόμμα της αντιπολίτευσης «Σορ» πραγματοποίησε διαμαρτυρία, στην οποία, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, συμμετείχαν περίπου 45.000 άνθρωποι από σχεδόν όλες τις περιοχές της Μολδαβίας. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση της προέδρου Maia Sandu , της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου.
.
Έστησαν περίπου 20 σκηνές στην πλατεία μπροστά από το κοινοβούλιο της δημοκρατίας, οι οποίες, όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Ιλάν Σορ, θα διατηρηθούν μέχρι να καταλυθεί το υπάρχον καθεστώς και πριν από τον διορισμό πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.
.
Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στη Μολδαβία τον Μάιο. Οι διαδηλωτές είναι εξοργισμένοι από την άνευ προηγουμένου αύξηση της τιμής της ενέργειας και των τροφίμων, την πτώση του βιοτικού επιπέδου και τον πληθωρισμό ρεκόρ (33,5%). Κατηγορούν τις αρχές για αποτυχία να αντιμετωπίσουν την κρίση, πολιτική πίεση στους αντιπάλους και απροθυμία να διαπραγματευτούν καλύτερες τιμές του φυσικού αερίου με τη Ρωσία .

……………………………………………………………………………………….