Ο ΟυκραΝΑΖΙ Κουλέμπα “διατάζει” τον Σολτς: να αρχίσεις να στέλνεις τανκς Leopard τώρα !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εικονογράφηση: kommersant.ru.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών εξοργίστηκε από την απροθυμία της Γερμανίας να προμηθεύσει τανκς στο Κίεβο 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα θεωρεί «μυστήριο» την άρνηση της Γερμανίας να προμηθεύσει τανκς στο Κίεβο. Μίλησε για αυτό σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ο συνομιλητής της εφημερίδας χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση «ανεξήγητη», γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, το Βερολίνο έχει στη διάθεσή του τα απαραίτητα όπλα.

«Για εμάς, αυτό είναι ένα μυστήριο: τώρα ζητάμε άρματα μάχης Leopard ή Marder και η Γερμανία προμηθεύει τεθωρακισμένα οχήματα Dingo. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο, και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Αλλά δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο στη μάχη. Ποιο είναι το πρόβλημα? Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε και αυτό που έχει η Γερμανία;  Ο Κουλέμπα εξοργίστηκε.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε από τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να αρχίσει να στέλνει τανκς στο εγγύς μέλλον.

«Έτσι νομίζουμε. Η απόφαση πρέπει να παρθεί τώρα». είπε ο υπουργός.

Την Πέμπτη, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνα Λάμπρεχτ ανακοίνωσε την παροχή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να περιοριστούν σε δύο συστήματα πολλαπλών πυραύλων MARS II και 50 τεθωρακισμένα οχήματα Dingo.

Νωρίτερα, το Bloomberg έγραψε για τη σιωπηρή συμφωνία των δυτικών χωρών να μην προμηθεύουν τανκς στο Κίεβο. Το πρακτορείο επεσήμανε επίσης τον περιορισμένο στόλο των κύριων οχημάτων μάχης του γερμανικού στρατού, γι’ αυτό το Βερολίνο δεν έχει την πολυτέλεια να μεταφέρει μέρος των αρμάτων μάχης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ συνεχίζουν να μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία. Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το νόμο για το δανεισμό-μίσθωση, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια διατίθενται για παραδόσεις στο Κίεβο. Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι όλα αυτά απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Πώς οι ΗΠΑ σχεδίασαν τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη – (δημοσίευση Σουηδικής εφημερίδας!)

Μέχρι που μπορούν να φτάσουν στη Ρωσσία οι πύραυλοι που παραδίδουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία;

Οι Ρώσσοι ευχαρίστησαν τον Macron για τα αυτοκινούμενα όπλα Caesar !! “Στείλτε περισσότερα – θα τα αναλύσουμε” !!

Δυτικά όπλα που εγκατέλειψαν οι Ουκρανοί παρουσιάστηκαν στο Lisichansk

ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ; ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η Victoria Spartz ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ;

Ομολογία Ουκρανού στρατιώτη για κλοπή όπλων από ξένους !! ( Η δωρεάν βοήθεια του ΝΑΤΟ πωλείται λάθρα; )

Σολτς: «Ζούμε αλλαγή εποχής»

…………………………………………………………………………………….