Μέχρι που μπορούν να φτάσουν στη Ρωσσία οι πύραυλοι που παραδίδουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία; 

News ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Εκτόξευση του τακτικού πυραυλικού συστήματος ATACMS. Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα

Πού στη Ρωσία μπορούν να πετάξουν πύραυλοι και βλήματα που παραδίδουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία;

Το τηλεοπτικό κανάλι RTVI έδειξε στον χάρτη τρεις ζώνες εντός των οποίων τα αμερικανικά όπλα μπορούν να χτυπήσουν από την Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος, υπό την προϋπόθεση ότι τοποθετούνται απευθείας στα σύνορα ή κοντά στη γραμμή επαφής.

«Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η τοποθέτηση και χρήση όπλων και εκτοξευτών σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα ή τη γραμμή επαφής για χτυπήματα στους πιο απομακρυσμένους στόχους είναι απίθανη. Αυτό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο καταστροφής τους από προληπτικό ή αντίποινα. Επιπλέον, στο επίπεδο των επίσημων δηλώσεων, τόσο η Ουκρανία όσο και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ δεν επιτρέπουν ακόμη χτυπήματα υψηλής ακρίβειας της Δύσης στο ρωσικό έδαφος, αν και δεν αναγνωρίζουν την κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία».  λέει το κανάλι.

Σε αυτή την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα, στις 15 Σεπτεμβρίου, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα , είπε ότι εάν παραδοθούν στην Ουκρανία πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς από αυτούς που έχει ήδη το Κίεβο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα περνούσε την «κόκκινη γραμμή» και θα μετατρεπόταν σε μία από τα μέρη της σύγκρουσης.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές απέστειλαν αίτημα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ με αίτημα τη μεταφορά συστημάτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, έγραψε η Wall Street Journal. Το έγγραφο απαριθμεί τους τύπους όπλων για τη συνέχιση των εχθροπραξιών το 2023. Μεταξύ αυτών είναι οι κατευθυνόμενοι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS για συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS με βεληνεκές έως 300 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μόνο η μεταφορά στην Ουκρανία πυρομαχικών για το HIMARS με βεληνεκές έως και 80 km – της οικογένειας MFOM (MLRS Family of Munitions) -. Ωστόσο, εκτός από το ATACMS, υπάρχουν και άλλοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία. Πρώτα απ ‘όλα, οι πύραυλοι ER-GMLRS είναι μια βελτιωμένη έκδοση των σημερινών πυραύλων HIMARS με βεληνεκές έως 150 km. Επίσης, δεν έχει αναφερθεί ακόμη η μεταφορά αυτών των πυραύλων στην Ουκρανία. Όλα τα άλλα πυροβολικά, συμπεριλαμβανομένων των οβίδων και των αυτοκινούμενων στηριγμάτων πυροβολικού, που παρέχονται από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία, είναι ικανά να χτυπήσουν τον εχθρό σε απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Ποσειδώνας, ο κοσμοσείστης, φτάνει μέχρι και την δυτική ακτή των Η.Π.Α

Ο Πούτιν το ξεκαθάρισε: Δεν υπάρχει μόνο ο “Ποσειδώνας” (ΒΙΝΤΕΟ)

………………………………………………………………………………………