Θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον πόλεμο στη Γεωργία; ( Η Ουκρανία πιέζει να ανοίξει δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσσίας!! )

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Irakli Kobakhidze. Εικονογράφηση: Γεωργιανό Όνειρο

Θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον πόλεμο στη Γεωργία – εκτίμησε τις πιθανότητες ο Αμπχαζός διπλωμάτης

Στην τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση στον κόσμο, μια άλλη προσπάθεια της Γεωργίας να ξεκινήσει εχθροπραξίες μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρές συνέπειες για αυτήν από ό,τι το 2008. Αυτό δήλωσε ο Γενικός Πρέσβης του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμπχαζίας Καν Τάνια, σχολιάζοντας την πρόταση των γεωργιανών αρχών να διεξαγάγουν δημοψήφισμα για το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου .

«Ας πει ο λαός αν θέλει να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στη Γεωργία ενάντια στη Ρωσία», είπε ο πρόεδρος του κυβερνώντος Γεωργιανού Ονείρου, Irakli Kobakhidze , στις προτάσεις των Ουκρανών πολιτικών «να ληφθούν συγκεκριμένα βήματα για την απελευθέρωση της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας».

Ένας Αμπχαζός διπλωμάτης, αναλύοντας την κατάσταση, δήλωσε ότι υπάρχουν ρεβανσιστικά αισθήματα στη Γεωργία προς την Αμπχαζία, αλλά την ίδια στιγμή, η σημερινή κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι μια δυναμική λύση είναι αδύνατη.

«Κατανοούμε ότι τα λόγια των γεωργιανών ηγετών σχετικά με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία δεν αξίζουν τίποτα. Σήμερα μας λένε αδέρφια, και αύριο – πόλεμο,  σημείωσε ο Τάνια.

Περαιτέρω, είπε, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια σειρά διακρατικών συμφωνιών στον τομέα της κοινής άμυνας είναι σε ισχύ μεταξύ της Αμπχαζίας και της Ρωσίας και μεταξύ της Ρωσίας και της Νότιας Οσετίας, προβλέποντας, για παράδειγμα, κοινή ομαδοποίηση στρατευμάτων στην περίπτωση στρατιωτικής απειλής. Επιπλέον, οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις βρίσκονται στο έδαφος της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Προφανώς, ο Τάνια σημειώνει ότι η γεωργιανή ηγεσία έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να μην ανοίξει δεύτερο μέτωπο και για να δώσει σε αυτή τη θέση μεγαλύτερη νομιμότητα, ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος λέει ότι οι αρχές «επιτρέπουν τη δυνατότητα» ενός δημοψηφίσματος.

«Αυτή η είδηση ​​δεν είναι ακόμη απόφαση για τη διεξαγωγή της, αλλά μια επίδειξη εμπιστοσύνης ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος, η γνώμη της σημερινής κυβέρνησης θα συμπέσει με τη γνώμη της πλειοψηφίας του λαού».  τόνισε ο Τάνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γεωργία βρίσκεται «σε μια κατάσταση zugzwang – οποιοδήποτε πολιτικό βήμα επιδεινώνει την κατάσταση». Αν ανοίξει δεύτερο μέτωπο, θα αποδειχθεί ότι θα ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση, όπως η Ρωσία στην Ουκρανία. Και οι χώρες της συλλογικής Δύσης εξαιτίας αυτού πήραν τα όπλα εναντίον της Ρωσίας. Αν δεν ανοίξει δεύτερο μέτωπο, η συλλογική Δύση θα απογοητευτεί από τη Γεωργία και την επιθυμία της να ενταχθεί στην ΕΕ κ.λπ.

«Κατά τη γνώμη μου, οι αρχές της Γεωργίας θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μόνο εάν είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο λαός θα μιλήσει ενάντια στο άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου».  κατέληξε η Τάνια.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………….
……………………………………………………….

………………………………………………………………………………..