Παλαιστίνη. Η ηγεσία της Χαμάς μετέβη στη Μόσχα για συνομιλίες

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισμαήλ Χανίγια. Εικονογράφηση: greednews.su 

Η Χαμάς στη Μόσχα για βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, έφτασε στη Μόσχα για να πραγματοποιήσει πολιτικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου με Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Αυτό ανέφερε η ειδησεογραφική πύλη Middle East Eye στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Χανίγια συνοδευόταν από τον αναπληρωτή επικεφαλής της Χαμάς Σαλέχ Αρούρι και τα μέλη του πολιτικού γραφείου Μούσα Αμπού Μαρζούκ και Μαχέρ Σαλάχ , σύμφωνα με δήλωση του παλαιστινιακού κινήματος .

Εκπρόσωπος της Χαμάς είπε ότι η Μόσχα κάλεσε μέλη του κινήματος να επισκεφθούν τη Ρωσία για να συζητήσουν τους διμερείς δεσμούς και την τρέχουσα κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη.

Το ταξίδι ακολουθεί μια επίσκεψη στη Μόσχα τον Μάιο από αντιπροσωπεία της Χαμάς με επικεφαλής τον Αμπού Μαρζούκ εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης για το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

Η Ρωσία έχει συμμετάσχει στο παρελθόν ενεργά στη διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ, του ηγετικού κόμματος της Παλαιστινιακής Αρχής, φιλοξενώντας και τις δύο πλευρές στη Μόσχα τον Μάρτιο του 2020.

ΠΗΓΗ

………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …

Συζητήσεις Παλαιστίνης – Ρωσσίας για στρατιωτική συνεργασία !!

………………………………………………………………………………….