Οι S-300 μένουν στη θέση τους !!

News ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο πίσω από την Κρήτη, τους S-300 και την Κύπρο - Newsbomb - Ειδησεις - News

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει τα ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, καθώς χρειάζονται για την άμυνα της ίδιας της Ελλάδας, απάντησε ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει τεθωρακισμένα οχήματα τύπου BMP-1, μαζί με Έλληνες ειδικούς, στην Ουκρανία για εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, καθώς και συστήματα S-300.
.
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι η υποστήριξη που παρέχουμε στην Ουκρανία δεν μπορεί να είναι εις βάρος της άμυνας της χώρας μας».
.
«Συμφωνήσαμε να στείλουμε έναν αριθμό παλαιών ελληνικών οχημάτων μάχης πεζικού με την προϋπόθεση ότι θα αντικατασταθούν αμέσως από πιο σύγχρονα γερμανικά τεθωρακισμένα. Οι διαπραγματεύσεις για αυτήν την απόφασή μας συνεχίζονται. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα περισσότερο σε αυτό». είπε

.

Παλαιότερα σε ένα δημοσίευμα του Forbes που αναδημοσίευσε το pronews , μεταξύ άλλων γράφει …

[ … Η Αθήνα διαθέτει σημαντικές ποσότητες ρωσικού εξοπλισμού με τον οποίο γνωρίζει η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού BMP-1, πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας 9K33 Osa και Tor-M1 και S-300PMU-1.

Εάν τα τελευταία συστήματα καταλήξουν τελικά στο οπλοστάσιο της Ουκρανίας, αυτό θα ήταν ιστορικά ειρωνικό δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η Ελλάδα τα έλαβε εξαρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέτοια προμήθεια είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, απίθανη. Όπως τόνισαν ελληνικά ΜΜΕ, η Αθήνα απέκτησε τα BMP-1 και τους πυραύλους Osa από τη Γερμανία, επομένως είναι τα μόνα ρωσικά συστήματα στο ελληνικό οπλοστάσιο «που θα μπορούσαν να χορηγηθούν χωρίς προβλήματα αδειοδότησης, καθώς η έγκριση εξαγωγής τους από το Βερολίνο θεωρείται δεδομένη. Σε αντίθεση με την κατάσταση με τα συστήματα S-300 ή τα Tor-M1, τα οποία απαιτούν άδεια από τη Μόσχα».

Τον Μάρτιο, η Ελλάδα απέρριψε ένα «άτυπο αίτημα» από το Κίεβο για τη μεταφορά των Tor-M1 και Osas, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να εξακολουθήσουν να χρειάζονται για τις ένοπλες δυνάμεις της. Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτά τα συστήματα, οι S-300 της Ελλάδας δεν ενσωματώθηκαν ποτέ στο ευρύτερο στρατιωτικό δίκτυο αεράμυνας.

Αντίθετα παρέμειναν αποθηκεμένοι στην Κρήτη. Πηγές στον ελληνικό Τύπο ανέφεραν ότι η Αθήνα δεν είχε λάβει κανένα αίτημα για τους S-300 από την Ουκρανία. Ωστόσο, το Κίεβο θα καλωσόριζε αναμφίβολα θερμά την παράδοση αυτών των συστημάτων.

Η Σλοβακία δώρισε πρόσφατα τους S-300 που κληρονόμησε από την πρώην Σοβιετική Ένωση στην Ουκρανία. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν κληρονόμησε φυσικά τους S-300 από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Αντίθετα, η Μόσχα παρέδωσε στην Αθήνα τους S-300 μετά από αίτημα της Κύπρου για εκτόνωση της κρίσης με την Τουρκία  που ξεκίνησε στις αρχές του 1997. Ως εκ τούτου, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στην Ουκρανία σήμερα θα αποδεικνυόταν πολύ πιο περίπλοκη από το να δωρίσει η Σλοβακία τους σοβιετικούς S-300.

Εάν η Ελλάδα μεταφέρει αυτά τα συστήματα αεράμυνας στο Κίεβο, αυτό θα ήταν μια ειρωνεία της ιστορίας υπό το φως του τρόπου με τον οποίο η Αθήνα τα απέκτησε αρχικά. … ]

Αξίζει να διαβάσετε τη σχετική μελέτη για τους S-300 που έχει γράψει ο Κύπριος ( Λάρκος Λάρκου : Τις πολιτικές πτυχές της υπόθεσης S300, τις γνώρισα από πρώτο χέρι συζητώντας σε διάφορες χρονικές περιπτώσεις με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννο Κρανιδιώτη.) , με τίτλο Μύθοι και αλήθειες για τους S300

…………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Οι έξι μυστικές αποστολές όπλων στην Ουκρανία. ( αποκάλυψη του “δημοκρατία” ) !!

S-400 στην Τουρκία. Η Ρωσσία ξεκίνησε την υλοποίηση της δεύτερης σύμβασης πώλησης !

Μετά την Europol ήρθε και το CBS : Σημαντικό μέρος της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία… “χάνεται” καθ’ οδόν !!

Ομολογία Ουκρανού στρατιώτη για κλοπή όπλων από ξένους !! ( Η δωρεάν βοήθεια του ΝΑΤΟ πωλείται λάθρα; )

Ουκρανία. “Βάση του κράτους” η πράξη του 1941, συνεργασίας των AshkeNAZI Χαζάρων με τον Χίτλερ, λένε οι ένοπλες δυνάμεις της !!!

Απειλεί με κυρώσεις την Ελλάδα ο Ζελένσκι !!! Τι περίμεναν από έναν χαζαρο-χαχόλο νεοναζί ;;

…………………………………………………………………………………….