Ελλάδα, Αίγυπτος και Τουρκία ξεκίνησαν το «κυνήγι» των Γερμανών συνταξιούχων !!

Business News ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σε ένα πάρκο στο Γκελζενκίρχεν, Γερμανία - RIA Novosti, 1920, 09/11/2022
© AP Photo / Martin Meissner Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων σε ένα πάρκο στο Γκελζενκίρχεν, Γερμανία. Φωτογραφία αρχείου

Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Τουρκία  περιμένουν τους Ευρωπαίους συνταξιούχους να ξεχειμωνιάσουν λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου

Αυτό το χειμώνα, η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Τουρκία θα “διαγωνιστούν” για τους Ευρωπαίους συνταξιούχους, αναφέρει η ATOR .
.
«Με φόντο την αναστολή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτές οι χώρες ανακοίνωσαν τις φιλοδοξίες τους να γίνουν ένα «χειμερινό σπίτι» για τους Ευρωπαίους που επιδιώκουν να μετακινηθούν σε θερμότερα κλίματα για να εξοικονομήσουν χρήματα. Πρώτα απ ‘όλα, το «κυνήγι» είναι για συνταξιούχους, από τους οποίους υπάρχουν περίπου 150 εκατομμύρια στην ΕΕ», ανέφερε η ένωση.
.
Στην Ελλάδα «Ο καιρός είναι καλύτερος, η ζωή είναι φθηνότερη» .

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας προέτρεψε τους ηλικιωμένους Γερμανούς πολίτες εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού και απειλής ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας να περάσουν τον χειμώνα στη χώρα του «μακριά από κρίσεις».
«Το φθινόπωρο και το χειμώνα, εμείς οι Έλληνες θα χαρούμε να υποδεχτούμε Γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ζήσουν τον μεσογειακό χειμώνα με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και ποιοτικές υπηρεσίες», είπε ο Κικίλιας στην Bild.
.
Στην Αίγυπτο περιμένουν και Ευρωπαίους.
Ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα «μακράς παραμονής το χειμώνα» με στόχο την προσέλκυση συνταξιούχων και απομακρυσμένων εργαζομένων.
.
 
Με πληροφορίες από το ria-ru
……………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………..